Superenkelt! Lag en kanin av en firkantet lapp

Mary-Ann Astrup
kommentarer

Perfekt restegarnsprosjekt!

Klarer du å strikke kluter, så klarer du også å strikke en slik søt liten kanin. Du trenger bare å strikke et lite rektangel, og resten er rett som en sprett! Dette kan både nybegynnere og barn få til. 

Videoen er produsert av Studio Knit

Her er det lagt opp 30 masker, og du kan bruke hvilket som helst garn til din kanin, men husk at tykkelsen på garnet vil påvirke størrelsen. Senere strikker du riller til du har en likesidet firkant, feller av og fester tråden, slik du ser det demonstrert i videoen.

For å forme kaninen må du sy noen tråklesting langs midten av den firkantede lappen (la det være igjen en lang tråd-ende der du begynner å sy), og fortsette opp i en spiss til kanten, og ned igjen til midtlinjen, slik at det danner en trekant. Ladet stå igjen en lang trådende på denne siden også. De to trådendene trekkes så sammen, og du begynner å forme kaninens hode og ører.

Stapp fyllvatt i det hulrommet som da dannes og sy igjen bak. Så syr du igjen bakerst den delen som blir kroppen, og fylle den også med vatt, før du syr helt igjen på undersiden. Til slutt lager du en liten pompong ved å surre garn rundt en gaffel som vist i videoen.

Gi din kanin sin egen personlighet ved å brodere øyene og nese i den fargen du måtte like, eller ha som passer i restekurven. Og vips, så har du en søt, liten kanin.

Har du ikke strikket før, kan du finne alt du trenger for å legge opp strikke riller/ rettstrikk og felle av i våre strikkevideoer:

Lær å strikke de grunnleggende teknikkene. 

Kanin_strikk en kanin av en lapp
Foto: Studio Knit/ YouTube
SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Strikking