Strikking for nybegynnere?

Gro Vibeke Najem
kommentarer

Strikking for nybegynner_Debbie Bliss

Har du lyst å begynne å strikke, men så kan du omtrent ingenting i fra før? Ja, men vi har alle vært der en gang, og da jeg begynte å utforske noe mer enn rett og vrang var det ikke så mange gode lærebøker. Da gjaldt det å vente tålmodig ved kateteret til «Frøken» var ledig i håndarbeidstimene! Denne nybegynnerboka fra Debbie Bliss er genial!

Hadde jeg hatt denne boka i `83 hadde nok IKKE Hønsestrikkvesten jeg strikket hatt masse hull p.g.a. mistede masker! Nop! Det er også noe av alt du lærer i denne boka, ja å plukke opp en mistet maske!

28 sept 5

Ikke bare det! Du lære selv det helt totalt grunnleggende; Nemlig å legge opp! Jammen ikke bare bare det heller hvis du ikke har gjort det før, men her får du en innføring ved hjelp av GODE illustrasjoner og godt forklart i tekst! Det er rett og slett ikke til å misforstå. Jeg vil nesten påstå at du lærer ALT du trenger for så å spinne videre og bli klar for mer avansert strikking!

28 sept 7

Det var t.o.m noe eg kunne lære, ja f.eks Magic  Loop! Jeg er vel snart den eneste i «gjengen» som ikke takler det! Så JA, jeg har pløyd boka, og selv for en noe mer erfaren strikker kan denne være til nytte. Som du ser er spennet stor i denne boka, ja alt fra å legge opp til litt mer avanserte ting som er greit å bare lære med en gang! Dette er en læringsbok jjeg vil anbefale deg å løpe å kjøpe! Eller kjøp den til deg selv til jul sammen med noe herlig garn! Ja DA blir jo skikkelig romjulskos.

Det er selveste Debbie Bliss som er kommet med denne og den er selvfølgelig på norsk, så ta å notat! «Strikking For Nybegynnere» er på Ønskelista allerede :)

Button bok

Strikking for nybegynnere (Innbundet)

Debbie Bliss

Kjøp til nettpris: kr 306

Veil. pris kr 349 – Du sparer kr 43

Sendes i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Dette er den ultimate boken for deg som vil lære å strikke, og et fantastisk bibliotek over teknikker, for deg som allerede strikker, men som vil utvide kunnskapene dine.

Debbie Bliss er en svært anerkjent strikkedesigner og strikkebokforfatter. Nå kommer vi med første bind av hennes store bok, The Knitter’s Knowledge, som vi ganske enkelt har kalt Strikking for nybegynnere. I denne boken tar hun for seg alt det grunnleggende. Boken starter med et eget kapittel om garn, pinner og annet utstyr.

Andre kapittel starter med ulike oppleggsmetoder, og deretter lærer du å strikke grunnmaskene – rett og vrangt (med en egen forklaring for venstrehendte) – og kapittelet avsluttes med ulike metoder for hvordan du feller av. Videre lærer du å lese og tolke oppskrifter og diagrammer og kombinere rett- og vrangmasker i enkle mønstre. For å få fasong på strikketøyet må du kunne legge ut og ta inn, og det er også grundig forklart i boken.

Du lærer dessuten rundstrikking både på rundpinne og strømpepinner. Aller sist i boken er det et eget problemløser-kapittel som viser hvordan du retter alle mulige feil som kan oppstå underveis.

Det virkelig unike ved denne boken er de flotte håndtegnede illustrasjonene, som viser maske for maske det som omtales i teksten. Den gjennomarbeidede layouten presenterer stoffet på en lettbent og pedagogisk måte, uten at det blir det minste lærebokaktig eller tørt.

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Bøker, Strikking