Strikk som gjør en forskjell – hjelp til barnehjemsbarn i Burma

Redaksjonen
kommentarer
Strikk som gjør en forskjell - hjelp til barnehjemsbarn i Burma
Foto fra Facebook-gruppen Masker4Burma

Første gang vi hørte om dette hjelpeprosjektet var da en av våre følgere, Beate Myra Skibstad, henvendte seg til oss. Hun spurte om å få bruke et av våre gjestebloggeres gratisoppskrifter til strikke luer til barnehjemsbarn i Burma. Selvsagt måtte hun får lov til det!

Maske for Burma er navnet på et av nødhjelpsprosjektene til non-profit organisasjonen Hvite Lilje. Denne organisasjonen jobber med å bygge barnehjem, primært i Burma og i flyktningeleirer rundt. Mange norske strikkere har engasjert seg, og strikker både varme plagg, luer og pledd som skal holde de små barna varme.

Men hva var det som satte deg i gang med dette Beate?

» Det begynte med at jeg fikk en fadderjente på et barnehjem i Thailand, og jeg har vært så heldig at jeg fikk lov til å bli med å besøke henne. På den samme turen var vi innom en flyktningeleir som ligger på grensen til Burma. Menneskene der hadde ingenting. Mange av dem hadde vært der hele livet.

Jeg hadde heklet en  del armbånd som jeg delte ut til barna. Det smilet som dukket opp når de fikk det på armen har brent seg fast. Vi er en gruppe her på facebook som strikker luer og tepper som vi skal ta med når vi reiser ned til våren. Det er ikke så mye vi kan gjøre for disse menneskene, men jeg vil i alle fall hjelpe dem, så de ikke trenger å fryse. De trenger mange luer, og jeg håper at flere vil være med å bidra.»

Mitt motto er: ingen kan hjelpe alle men alle kan hjelpe noen.

Vil du også bidra med en lue?

Luen Beate Myra Skibstad oppordrer så mange som mulig til å strikke denne barnelua, kalt «Lille Hipster» som er designet av vår gjesteblogger, Tirill Ilebekk. Den er rask og lett å strikke, og den sitter godt på et lite barnehode. Så vår oppfordring er strikk en lue du også. Bruk gjerne opp restegarnet ditt!

Her finner du oppskriften på lua kalt Lille Hipster

Luer sendes til: 

Beate Myra Skibstad

Ekrevegen 12

4362 Vigrestad

NB! Luene må være avsendt innen 20. mars

Strikk som gjør en forskjell - hjelp til barnehjemsbarn i Burma
Foto: Tirill Ilebekk

 

 

 

 

 

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Strikking