Strikk og søm = sant

Helle Siggerud
kommentarer

kjole_med-flette_strikk og søm 2Enkle jerseykjoler og gensere har den fordelen at de er elastiske og dermed behagelige å ha på. Ofte er det ikke så mye som skal til for å pynte dem opp heller.

Bånd og applikasjoner kan gjøre underverker med selv de kjedeligste plagg, men du må passe på at du velger materialer som beholder elastisiteten i plagget. Ellers kan det bli både trangt og vanskelig å ta av eller på.

Jersey er en strikket kvalitet, så hva er vel mer naturlig enn å kombinere det med mer strikk? I dette eksemplet har jeg sydd på strikkede bånd  på en enkel kjole. – NB. Pass på at du ikke syr båndene på for stramt! I eksemplet har jeg brukt en jerseykjole i en ullkvalitet. Jeg har brukt Tynn alpakka fra Du store alpakka på p 3 mm for å lage flettebåndet.

kjole_med-flette_strikk og søm

Kombinasjonen av strikk og søm er enkel å få til, og så kan du matche denne detaljen på kjolen din helt perfekt, eller eventuelt bruke en kontrastfarge du syns passer. 

Oppskriften på flettebåndet under bysten er enkelt: Legg opp 18 m på p 3 mm. Strikk mønster til ønsket lengde, og fell av.  Vær oppmerksom på at båndet kan strekkes noe ved damping. Fest tråder, damp arbeidet forsiktig på baksiden og sy fast båndet på kjolen eller genseren din.

Flettebånd med kant.:Legg opp 21 m. Str 3 m glattstrikk på begynnelsen av p, str mønster. Disse 3 m str i glattstrikk på alle p, og brukes til kant og brettes inn og syes fast på baksiden av flettebåndet.

detalj på kjole__strikk og søm

Diagram og mønsterforklaring

Diagram til flette__strikk og søm

 

Mønsterforklaring_flette

flette_med _perler__strikk og søm

Har du lyst til å ytterligere pynte opp plagget kan du  alltids sy på perler eller paljetter?

For flere strikk og søm-tips, kikk gjerne innom bloggen min: Helles-Syskrin

 

 

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Strikking, Søm

Annonse