Strikk en enkel tubehals i vrangbord

Mona Charlotte Nordby
kommentarer
Tubehals
Foto: Mona Nordby

En slik enkel tubehals i vrangbordstrikk lager du kjapt. Den kan brukes av både voksne og barn, gutter og jenter og du kan gjerne bruke ulike typer garn da strikkefastheten ikke er avgjørende for for å få et godt resultat på dette prosjektet.

OPPLYSNINGER – TUBEHALS

  • Masker: 168
  • Garn: Hexa – Du Store Alpakka (her er det brukt farge: Natur)
  • Garnforbruk: 2 nøster
  • Pinner: 6 mm – 60 cm
  • Lengde: 82 cm
  • Bredde: 12 cm

OPPSKRIFT – TUBEHALS

Legg opp 168 m på rundp nr. 6, og stikk som følgende: 1 omgang: Lag en vri før du begynner å strikke endene sammen. 2 omgang: 3 rett og 3 vrang. Fortsett med 3 rett og 3 vrang til halsen måler 12 cm i bredde!

FELLING: Strikk 2 masker, trek deretter den først strikkede over den andre. Det er nå felt 1 maske, og det er 1 maske på høyre pinne. For å felle 1 maske til, strikk 1 ny maske og dra den gamle masken fra høyre pinne over den nye. Gjenta til det bare er 1 maske igjen på høyre pinne. Klipp tråden av, og trekk i høyre pinne med masken på, helt til enden av tråden kommer ut.

Er du en ganske fersk strikker: Se denne videoen som viser hvordan du strikker ribbestrikk. Se også Tusen ideer komplette strikkekurs for nybegynnere på YouTube


Se også denne: Supermyk og varm tubehals

Et av de beste accessoirene man kan ha er en lang loop som kan du kan bruke på flere måter. Surr den rundt halsen, dra den ned over skuldrene eller kryss den over brystet og bær den som en vest.

Tubehals

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Strikking