Snart barnebursdag? Invitasjonene lager du enkelt selv

Anne Christine Berg
kommentarer

Invitasjonskort til barnebursdag

Jeg valgte størrelse på kortene etter størrelsen på konvoluttene jeg hadde liggende, men du kan gjerne bruke blanke kort som er skåret på forhånd og pynte disse.


Jeg har brukt mønsterark og limt på en krone. Et tips er å skjære til alle papirene du skal bruke og gjøre klar alle detaljer først, så går det ganske raskt å lime det sammen til slutt.

Mønsterark finnes hos for eksempel Nille, hos bokhandlere eller i hobbybutikker. Det er også mange flotte norske hobbybutikker som har nettbutikker med stort utvalg.

Mønsterarkene er skåret litt mindre enn kartongen, slik at det blir en kant rundt. Hvor stor kant man ønsker er en smakssak, men det passer som regel med 1 – 2 mm. Hvis man ønsker litt ekstra effekt kan man for eksempel bruke litt blekk på kantene, slipe kantene med en fil eller innsiden av en saks, eller bruke en mønstersaks. Bruk gjerne blekk på kantene etter å ha bearbeidet dem.

Kronen jeg har brukt er stanset ut i en kartongtype som kalles grungeboard, men bruk gjerne ferdige pappfigurer, klistremerker eller lignende. Grungeboard er fleksibel og kan bøyes. For å skape litt volum med et klistremerke kan du gjerne lime det på en kartongbit, og feste det med limputer.


Her er en liten trinn-for-trinn-beskrivelse på hvordan kronen ble pyntet:

Først stanset jeg ut alle kronene jeg ville ha i en stansemaskin.

DSC_1511
Foto: Anne Christine Berg

Kronen ble så farget med Distress Paint

For å lage glittereffekt på kronene fikk de et lag med Distress Stickles Clear rock candy.

Denne flasken har en pensel i lokket og er enkel å påføre. Stryk utover med fingeren for å få et jevnt lag over hele figuren.

DSC_1526
Foto: Anne Christine Berg

Da får du en skinnende effekt.

Nå gjenstår bare å lime alt sammen med lim eller dobbeltsidig tape.

Hvis du ønsker kan du gjerne stemple «Invitasjon» på framsiden med stempel eller bruke bokstavklistremerker.

Tips! Selve invitasjonsteksten kan du lage på PC, og skrive ut på papir eller kartong, gjerne et dust eller nøytralt mønsterpapir.

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Hobby

Annonse