Slik lager du et enkelt trekk til nettbrettet ditt

Helle Siggerud
kommentarer
Foto: Helle Siggerud
Foto: Helle Siggerud

Selv har jeg et Samsung nettbrett som er blitt et must når jeg skal på reise, men manglet et trekk til å beskytte det. Et lite dykk blant stoffrester skulle vise seg å ordne den saken ganske raskt.

Materialer:

  • 30 cm ytterstoff
  • 30 cm støtdempende for, f.eks. ullfilt
  • 30 cm forstoff
  • 1 glidelås ca. 40 cm lang

Slik gjør du:

For å lage en mal startet jeg med å ta mål av nettbrettet. Mitt nettbrett målte 25 x 18 cm. Jeg la deretter til 2 cm sømmonn på hver side = 29 x 23 cm.

Valg av materialer

Dette er ganske fritt, og bruk gjerne det du har av rester, men det kan være greit at stoffene er stødige. Som mellomfôr (det støtdempende laget), valgte jeg en litt tykk ullfilt. Et ullstoff ble valgt som ytterstoff, mens et tykt og glatt linstoff ble valgt til bruk som det innerste fôret. Disse stoffene ble klippet i 2 like deler hver = 6 deler.

Foto: Helle Siggerud
Foto: Helle Siggerud

Alle delene overlockes

Det er smart å overlocke (ev. kaste over med sikksakk-søm hvis du ikke har overlock på symaskinen din) før delene sys sammen. Ytterstoffet og ullfilten ble her sydd sammen før jeg satte på glidelåsen. For at du enkelt skal få nettbrettet ut av trekket, må glidelåsen sys noen cm ned på hver side.

Foto: Helle Siggerud
Foto: Helle Siggerud

Velg en litt robust akrylglidelås

Glidelåsen bør ikke være av typen «usynlig». Dette grunnet at denne typen glidelåser ikke er robuste nok til å bøyes i hjørnene. Glidelåsen bør heller ikke være av metall, da den kan lage merker på nettbrettet.

Etter at du har sydd fast glidelåsen i ytterstoff og mellomfôr, syr du rundt og lager en «pose». En liten bise av stoffet kan legges inn på hver ende av glidelåsen, da det gir en penere avslutning.

Sy så forstoffet fast i glidelåsen på hver side. Sy rundt, men lar det være igjen en liten åpning som du vrenger arbeidet gjennom. Sy til slutt igjen denne åpningen.

Foto: Helle Siggerud
Foto: Helle Siggerud

Personlig preg

Om du har du lyst til å sette ditt personlige preg på nettbrett-trekket ditt, så er det fritt frem. Men obs: Dette kan med fordel gjøres før du syr det hele sammen.

Foto: Helle Siggerud
Foto: Helle Siggerud

Se flere fine ideer på bloggen Helles Syskrin


100814_profilbildeHelle Siggerud

Helle syr og strikker så ofte anledningen byr seg. Hun reiser sjelden på ferie uten strikketøy i vesken, og kommer som regel hjem med kofferten fylt til randen med garn og tekstiler. Hun blogger om dette og litt til på: helles-syskrin.blogspot.com


 

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Søm