Har du også lurt på hvilken funksjon den rød kula har?

Mary-Ann Astrup
kommentarer

Alle som syr gjør av og til feil, og da er sprettekniven vår beste venn. Det finnes selvsagt mer enn én måte å sprette opp på, men dette er uten tvil den mest effektive. Og visste du at den røde kula skal vende ned, og ikke opp når du spretter?

Den røde kule er der ikke fordi du ikke skal stikke fingeren din, den er der for å beskytte stoffet når du spretter sømmen. Vender du kula ned er risikoen for å skjære i gjennom stoffet minimal, i alle fall så lenge sprettekniven din ikke er blitt sløv. Er den det bør du bytte den ut snarest, og spare deg for mye irritasjon, for du kommer garantert til å få bruk for en så lenge du fortsetter å sy.

Visste du at det er slik du skal bruke sprettekniv?

Når det gjelder den lille, røda kula som sitter på den ene spissen, så viser det seg at de fleste, også de av oss som har sydd i årevis, har sprettet i vei med kula vendt oppover. Og noen ganger dessverre kommet til å skjære i stoffet. Er det flere som kjenner seg igjen her?

Men ønsker du å beskytte stoffet ditt, mens du spretter, og samtidig sprette effektivt, så vender du den røde kula ned. Den røde kula sørger nemlig for at kniven ikke kiler seg inn i stoff-fibrene, men holder seg i sømmen.

For mer delikate stoffer som f.eks. silke o.l. og ved tett stinglengde kan det ofte være smartere å sprette sidelengs som vist i videoen under, Den gir deg litt bedre kontroll, eller i alle fall en følelse av å ha bedre kontroll. Den er ikke like rask, men ganske så sikker med hensyn til å unngå å skade stoffet.

 

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Søm