Sjal – tilbehøret du ikke kan unnvære

Mary-Ann Astrup
kommentarer

 

moods-in-norway-sjal-helle-slente-design
Foto og design: Helle Slente

Sjal er gode å ha på kjøligere dager, hele året, eller som kult tilbehør for å piffe opp antekket litt ekstra.

I dag har jeg plukket frem bilder av et av mine nyeste favorittsjal, og et jeg har lyst til å strikke når jeg bare blir ferdig med et par ufoer. Å joda, det ligger nå et par i kofferten som skal få bli med meg på min jobbreise til Danmark, men akkurat nå er jeg mest opptatt med å ordne alt som skal gjøres i forbindelse med flytting. I itllegg er det jo tidenes sommervær ute, så da får nye prosjekter vente til litt ut i august.

Er du også helt avhengig av sjal? For meg personlig er det å ha et variert utvalg av sjal et must, og jeg bruker mange av dem hele året. De tykkeste blir riktignok spart til vi kommer midtvinters, men langt de fleste brukes i fra september til mai, og flere av dem er jammen riktig gode å ha når jeg sitter på terrassen i sommerkvelden også. Ja, det er rett og slett tilbehøret jeg ikke kan unnvære.

moods-in-norway-sjal-helle-slente-design (3)
Foto: Helle Slente

Innimellom litt større strikkeprosjekter, eller hvis det har hopet seg opp med enkle nøster som det bare er brukt bittelitt av, pleier jeg å strikke sjal, pulsvanter og luer. Det er fort å bli ferdig med, og det er flotte ting å ha på lur som gaver også. Ikke alle i min omgangskrets strikker, og noen av dem blir jo ekstra glade over å få et håndstrikket plagg. Jeg tipper at du og kjenner noen slike. :)

Sjalet Moods in Norway strikkes på tvers og byr på både enkel strikk og mer varierte mønsterpinner. Dette sjalet liker vi særdeles godt fordi det med sine ulike mønstre og delikate fargesammensetning gir et forskjellig uttrykk alt etter om du surrer det rundt halsen eller bærer det over skuldrene. Sjalet er designet av superkreative Helle Slente som du også finner på Instagram @hellestelentedesign og hun har foreslått flere garnalternativer som f.eks. Dale Alpakka, Dale Lille Lerke. Tynn Alpakka (Du Store Alpakka), Sterk (Du Store Alpakka), Babysilk (Du Store Alpakka). Det finnes forresten noen riktig fine pulsvanter til det også, og de kan du se litt lenger nede på siden.

Her kan du kjøpe garnpakke og strikkeoppskrift 


Støtter uavhengige designere

Sjalene jeg har plukket frem her er designet av uavhengige designere, og når du kjøper en av disse oppskriftene støtter du også designeren. Hele inntekten av oppskriftsalget går nemlig uavkortet tilbake til designeren når du handler i Woolspires nettbutikk. Dette er vår måte å støtte opp om deres levebrød, og oppmuntre til at det kommer frem enda flere flotte design i fra alle de dyktige strikkedesignerne.

 

Hele inntekten av oppskriftsalget går uavkortet tilbake til designeren
moods-in-norway-sjal-helle-slente-design (2)
Foto: Helle Slente

Delikate farger og mønstre trer frem på ulikt vis, avhengig av hvordan du bruker sjalet. Surr det rundt halsen eller bær det over skuldrene – det er like flott uansett!

Og ble du fristet av dette, så klarer du antakelig ikke å la være å strikke de lekre, tilhørende pulsvantene heller. :)

Når det begynner å bli litt kjøligere er pulsvanter et supert supplement og flotte som smågaver.

Her kan du kjøpe strikkeoppskrift og garnpakke til pulsvanter

moods-in-norway-pulsvanter-helle-slente-design (1)
Foto: Helle Slente

 

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Strikking

Annonse