Print ut din egen label! Gratis etiketter og magebånd for nedlasting på nett

Mary-Ann Astrup
kommentarer
Handmade-with-love-printable-label-on-EverythingEtsy_com_-650x866
Foto: Etsy.com
MAGEBÅND: Har du heklet mange fine kluter o.a. som egner seg å rulle sammen, så kan et slikt magebånd være lekkert å ha rundt. Ekstra koselig om man skal gi det bort i gave eller legge dem ut for salg

Mange som strikker, hekler og syr, og lager mye fint liker gjerne å sette på et eget lite merke. Noen fordi de lager ting og gir bort som gaver, mens andre lager ting for salg og ønsker en proff look på produktet.

 

Uansett setter en fin, liten etikett eller et pent magebånd prikken over i-en. Selvsagt kan man bestille og kjøpe både etiketter og magebånd fra ulike tilbydere, men visste du at det også finnes mye av dette slaget for gratis nedlasting på nett som du enkelt kan printe ut selv?

Tips!

Søker du på ord som free printable labels, free tags og free prinatbles, så får du opp mange treff. Her er lenker til noen sider hvor du finner etiketter og magebånd som kan printes ut gratis: På Etsy finner du f.eks. disse og mange flere: free-printable-crochet-gift-labels Bruk søkeordene som er nevnt over, og se hva som kommer opp på Pinterest. Det er ikke lite! :)


Disse finnes på Etsy, og du kan printe dem ut på det papiret du ønsker. Her er det brukt brunt kraftpapir, som finnes for salg i hobbybutikker og på nett. Crochet-Labels.pdf Free-Printable-Crochet-Gift-Labels-on-EverythingEtsy_com_-650x866

Handmade-with-Love-Free-Printable-Labels-650x969
Foto: Etsy.com

free-printable-labels-make-it-handmade

Free_Printable_Label_Handmade
Foto: Etsy.com

Og disse fine til strikkede kluter og annet håndarbeid i fra: buttonsblogging.blogspot./printable-wrappers

wrappers1
Foto fra buttonsblogging

Disse etikettene fra Imaginegnats er supre å feste på plagget med en sikkerhetsnål eller i et bånd, og bruke både som gavelapp og som prislapp: imaginegnats.com/free printable handmade gift tags giveaway Handmade-holidays-gift-tags-by-imagine-gnats.pdf

handmade-holidays-free-gift-tag-printable
Foto: imaginats.com

Stoff-etiketter

Helt enkle etiketter og vevde navnelapper kan man bestille til en rimelig pris på nett, og det finnes mange tilbydere av dette om du ikke vil ha jobben selv.

Sjekk f. eks. disse:

Søker du  på wowen labelsE-bay eller Etsy og Pinterest, så finner du et hav av internasjonale tilbydere.

Vil du lage dine egne i stoff eller på et bånd?

Da kan du bruke akkurat det stoffet du vil, og overføre egne foto eller tegningen til dette, så kan dette ved hjelp av bilde-overføringsark. Du kan selvsagt også bruke de gratis nedlastningsarkene vi har skrevet om over til å lage stoff-etiketter og magebånd i stoff om du vil. Det forutsetter bare at du har tilgang på en blekkskriver/ inkjet.

Transferark til tekstiler

Det finnes mange ulike typer overføringsark til tekstiler. Noen er mer kostbare enn andre, og det lønner seg å overføre tekst og motiver til et dokument på din PC først, og «møblerer litt rundt» på designet ditt der til du er fornøyd, før du printer ut. Ellers er det ikke sikkert at du sparer noe på å gjøre jobben selv.

Det avhenger selvsagt også av hvor mange du skal ha, og om dette bare er noe du gjør av for hobbybruk, eller om du lager ting for salg og trenger mengder av. I siste tilfelle lønner ser nesten alltid å bestille merkelapper og annet få det laget profesjonelt.  Men vil du prøve å lage noen selv er det noen tips her:

Det finnes forskjellige slags overføringsark, og her er bare noen få leverandører:

Tips!

Søker du etter fabric transfer sheets på nett vil du finne mange utenlandske tilbydere og ofte til en god pris.

Sjekk også denne tutorialen som på en enkel måte viser deg hvordan du kan lage dine egne merkelapper på et silkebånd f.eks: tutorialadventures.blogspot/tutorial making your own labels

P8090028
Foto fra tutorialadventures

Lykke til! Håper dette var til litt hjelp for alle som har spurt oss om dette temaet.


Se også den norske gruppen Magebånd til strikkeprosjekt på Facebook


Har du tips til fine funn for gratis nedlasting, eller tips om hvor man kan gjøre gode kjøp av merkelapper, magebånd og annet er du selvsagt hjertelig velkommen til å dele dem i  kommentarfeltet under artikkelen. 

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Nyttig info