Praktikantens første strikkeprosjekt

Mary-Ann Astrup
kommentarer

IMG_9930

Mange bærer på en drøm om å kunne strikke sine egne favorittplagg og skape noe flott med egne hender. Vår nye praktikants drøm er å strikke en fluffy, kort genser i pink, men troen på egne evner til å lære å strikke er heller liten … det kommer aldri til å gå å lære! Eller kan det? 

… Det var selvsagt en utfordringen jeg, og mine kolleger i Woolspire ikke kunne stå for, og etter  ha alliert oss med to av våre designere kom hun i gang under vårt opphold her på Strik Bornholm.

«I en alder av 25 år har jeg egentlig innsett at jeg aldri ville kunne strikke min favorittgenser i pink, noe som ellers er en liten drøm jeg har båret på lenge. »

Med gode instruksjoner fra to av Woolspires uavhengige designere har Ann nå gjennomført sitt aller første strikkeprosjekt. Og her kan du lese hva hun skriver.

Den nye praktikantens første strikkeprosjekt
Woolspires praktikant, Ann Vindelev, med hennes første strikkeprosjekt. Et lekkert pannebånd!

Ved Ann Vindelev

Mitt første strikkeprosjekt

Min familie er trolig den minst kreative familien i hele Danmark. Hjemme hos oss kan ingen en gang sy en knapp i en skjorte! Og jeg husker fremdeles den gangen jeg da jeg gikk i 4. klasse og skulle ta håndarbeidsprøve. Jeg satt som eneste jente i lag med alle guttene, og måtte  ta prøven om og om igjen. I tredje forsøk var den på plass, men det var absolutt ikke noe vakkert syn.

Den nye praktikantens første strikkeprosjekt

Mitt eget pannebånd

I en alder av 25 år har derfor jeg egentlig innfunnet meg med at jeg aldri vil kunne strikke en genser i pink, noe som ellers er en liten drøm jeg går og bærer på. Men da jeg i vår skulle finne et praksissted i sammenheng med mitt kandidatur i Internasjonal virksomhetskommunikasjon, så jeg en utlysning av praksisplass hos Woolspire.com. De skjønne folkene der mente at jeg både kunne hjelpe med litt kommunikasjon og lære å strikke samtidig. Hvilken verden som åpnet seg for meg!

Garn og strikketøy i lange baner, og jeg satt misunnelig og så på når mine kolleger fremviste deres nyeste strikkeprosjekt. Men nå står jeg her på Strik Bornholm med mitt første strikkede pannebånd rundt hodet. Og jeg har strikket det selv! Dog med litt hjelp fra de to skjønne designerne @knit_by_trinep og @bykaae. Selv om mine strikkefingre nå er meget ømme, var det verdt jobben. Nå kan jeg strikke!

Min drømmegenser i pink

Jeg har alltid beundret mine venninner for deres selvstrikkede gensere og luer. Så innen jeg er ferdig med min praksis hos Woolspire i desember har jeg satt meg et mål, at jeg selv skal i gang med å strikke min drømmegenser i pink. Der er jo ikke noe bedre enn et vinterprosjekt, man kan kose seg med når man sitter inne i sofaen, og ser på snøen som daler. Og skulle noe gå galt, så er jeg heldigvis i praksis i en virksomhet med de villeste strikkenerder. Jeg begynner sakte med sikker å forstå hvorfor det å strikke er som den reneste terapi. Jeg skal nok bare lære litt mer teknikk, slik at fingrene mine ikke gir opp på halvveien.

Det kuleste er at det allerede er etterspørsel på pannebåndet mitt! Nå har jeg både klart å ferdiggjøre mitt første strikkeprosjekt, og ikke nok med det, også sikret meg at jeg ikke fryser på ørene til vinteren. Hvis du heller ikke vil ha forfrosne ører, så kommer oppskriften snart på 

Og her får du strikkeoppskriften:

 

Annibanani pannebånd

Annibanani pannebånd

Oppskriften er laget av Charlotte Kaae og Trine P. som så det som en felles oppgave å lære Ann under Strik Borholm. 

  • Garn: Pus fra Du Store Alpakka som du kan kjøpe i nettbutikken hos Woolspire 
  • Garnmengde: 1/3 nøste (det vil si at du kan strikke 3 pannebånd av ett nøste).
  • Pinner: nr. 7 (Tips! Du kan gjerne bruke en rundpinne og strikke frem og tilbake på den, da det ofte er lettere for nybegynnere
  • Flettepinne/ hjelpepinne: bruk en ekstra strikkepinne nr. 7 som hjelpepinne.

Mål omkretsen på hodet ditt, trekk fra 4 cm av dette målet (fordi et strikket arbeid er elastisk, og da sitter pannebåndet bedre på hodet ditt).

Legg opp 12 masker, strikk glattstrikk til du har det halve mål av omkretsen av ditt hodemål. Lag en flette, ved å sette 6 masker på flettepinne/ hjelpepinne. Strikk 6 masker fra pinnen, deretter 6 masker fra hjelpepinnen. Fortsett i glattstrikk, til du har ditt hodemål (husk minus 4 cm)

Fell av og sy sammen. Vil du ha et pannebånd uten overganger ved sammensying kan du legge opp et midlertidig opplegg som du  så syr sammen med åpne maskesting. Disse finner du i Charlotte Kaae’s kompendium Legg opp og fell av for kun kr 30. 

Du kan også se Tusen ideers strikkevideoer som viser deg alle masker du trenger å lære fra opplegg til avfelling: Lær å strikke

Riktig god strikkelyst!

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Strikking