Oransje glede

Helle Siggerud
kommentarer

 

Oransje_skjerf_1

I forbindelse med Kirkens Bymisjons Oransje skjerf-kampanje, #gledensomgruersomguersegtiljul, ble jeg oppfordret til å ta pinnene fatt og strikke et skjerf. En oppfordring jeg vanskelig kunne takke nei til.

Forskning viser nemlig at høytider kan være vanskelige perioder for mange. Ikke bare for de som kan ha havnet litt utpå, men også for mange som kjenner på ensomhet i den tiden hvor alle skal være omringet av venner og familie.

Det dessverre ikke virkeligheten for alle. Stikk i strid med forventningen om at høytiden kun skal være fylt med glede, er det mange som gruer seg til jul. Ensomhet er fortsatt et tabu, og mange vil nok kvie seg for å fortelle at de sitter alene det meste av julen. Kanskje burde vi også bli flinkere til å åpne døren for ikke bare den nærmeste familie i høytiden? Så hva kan et skjerf bidra med? Mer enn du tror! De oransje skjerfene er med på å rette oppmerksomheten mot problemstillingen: at det sitter mange og gruer seg til jul. «Skjerfene er Kirkens Bymisjon symbol for en varmere by». Kirkens Bymisjon ønsker med denne kampanjen å spre varme og glede i en tid som er ekstra tung for mange, hvor målet er å gjøre jula litt bedre for flere.

Oransje_skjerf_2

Vil du være med å bidra? 

Send eller lever skjerfet ditt til Kirkens Bymisjons kontor som er nærmest deg, innen 24. okober, eller gi det til en bekjent, eller ta det på deg på aksjondagen 1. november! Det er den dagen vi skal farge Norge oransje! Du kan tagge bilder av strikking, strikketøy og skjerf med  #kirkensbymisjon, #oransjeskjerf og #gledensomgruersegtiljul. Her finner du oppskriften på det superenkle, offisielle skjerfet .

Dette innlegget er skrevet av Helle Siggerud. Se mer av det hun lager på Helles-Syskrin. Du finner henne også på instagram som @hellessyskrin.

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Strikking

Annonse