Ølsåpe – en morsom gave til mannen

Anastasia Khorunzhiy
kommentarer

såpe "glass med øl" - ølsåpe

De aller fleste menn liker øl, og denne såpen kan du prøve å lage neste gang du leter etter en fin og morsom gave til han som har alt og egentlig ikke trenger noe spesielt.

Alt er perfekt med denne såpen! Den er veldig enkelt å lage, så det er greit hvis du ikke har noen tidligere erfaring med å lage såper. Du trenger ikke å kjøpe inn massevis av utstyr eller ingredienser, med unntak av en god såpemasse. Jo bedre såpemassen er desto bedre blir såpen.

Andre ting kan du finne på kjøkkenet eller i dagligvarebutikken. F.eks. så inneholder denne såpen honning som gir huden fuktighet og vitaminer. Du kan tilsette hvilken duft du vil, eller bare ha den naturell. Den dufter deilig av honning.

Denne såpen har bare en ulempe – du kan ikke drikke den!


ingredienser til ølsåpeDette trenger du:

  • Gjennomsiktig såpemasse (ca. 140g)

  • Hvit såpefarge

  • Gul farge, hvis du vil (jeg brukte ikke det)

  • Duft (du kan tilsette noen eterisk eller duftolje, eller yndlings parfyme eller bare ha naturlig honningduft)

  • Honning (gjerne den mørke type med sterk duft og farge)

  • Plastglass

  • Håndmikser

  • Alkohol (minst 80%, kan kjøpes på apotek i form av desinfeksjonsmiddel) i flaske med atomizer

  • Utstyr: skjærebrett, kniv, glass, teskjeer

 

såpemasse - ølsåpe

Oppskrift:

1. Ta 110-120 g av såpemassen og kutt opp i jevne stykker, ca. 1-2 cm. Selvfølgelig er organisk såpemasse den beste å bruke, men den passer ikke til denne såpen. Dette fordi organisk såpemasse ikke gjennomsiktig, og det er jo viktig når man vil at såpen skal ligne på øl.

2. Ha såpemassen oppi et glass, og smelt den i mikrobølgeovn eller på vannbad. Det skal ta bare 1-2 minutter i mikrobølgeovnen (på middels varme). Pass på! Såpemassen skal ikke koke!

honning i såpe - ølsåpe3. Tilsett honning. Du trenger 1 – 1 1/2 teskje. Bland alt godt sammen. Du kan tilsette litt gul farge, men jeg gjorde ikke det. Honningen jeg brukte var av den mørke typen, og det ga nok farge.

4. Bland alt, og vent til såpemassen er litt avkjølt. Riktig tidspunkt er når du kan se et tynn film på toppen. Da heller du såpemassen i plastglass.

ølsåpeDet er best å vente litt, fordi plastglass ikke er beregnet til å  å bruke til varme drikker. Hvis såpemassen er mer enn 65 grader kan de smelte. Hvis du kommer til å vente for lenge og såpemassen har stivnet er det ingen krise. Du kan bare smelte den om igjen.

5. Vent ca. 30 minutter. Rør i overflaten med trepinne, kniv eller teskje (bare sånn at overflaten er ikke glatt). Sprøyt på toppen med alkohol. Hvis du glemmer dette kan det hende du får to såpestykker når du vil ta den ut av glasset (de kan falle fra hverandre).

6. Forbered «ølskum». Kutt og smelt resten av såpemasse (ca. 20g).

7. Tilsett hvit farge. Hvis du bruker fargepulver som jeg gjorde oppløses dette før du har i i noen dråper av vann eller alkohol. Du trenger veldig lite farge, bare ca. en knivsodd eller «teskjesodd».

8. Tilsett duft hvis du brukte den i det første laget.

Ølsåpe9. Visp alt med håndmikser.

10. Hell den på toppen av «ølet». Etter 20 minutter stivner skummet, og alt er ferdig!

"ølskum" såpe - ølsåpeTips! For å forlenge holdbarheten pakk ferdig såpen i plastfolie.

Jeg ønsker deg en kreativ stund med såpestøping!

Flere såpeoppskrifter kan du finne på bloggen min som heter Trollsåpe

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Give away

Annonse