Nytt hekleblad! Perfekte sommerhobbyprosjekter

Redaksjonen
kommentarer
_NAS1104Skogstrom_Solheim_Familien Hekle_ sommerhobbyprosjekter
Foto. Nils Skogstrøm

På mandag kom Familiens Hekle ut, og det er stappfullt av herlige sommerhobbyprosjekter som du kan gyve løs på når du begynner å klø i fingrene. Vår soleklare favoritt er den herlige jakken på bildet over, designet av Tine Solheim. 


Familien hekleBladet inneholder 103 hekleoppskrifter, så det er nok å ta av, men vi har plukket ut noen favorittplagg og flere ting vi fikk straks lyst til å lage selv. Vil du se mer, må du løpe og kjøpe eller sende en tekstmelding som beskrevet under.

BESTILL VIA SMS

Dette spesialbladet kan kjøpes i butikk eller bestilles på SMS ved å sende kodeord HEKLE 16 til 2205. Husk at du må skrive navn og adresse på hvor du ønsker bladet tilsendt. Ved SMS-bestilling får du bladet rett hjem i postkassen din, uten ekstra kostnader. Beløpet trekkes via telefonregningen din.

Har du også fått heklefeber?

Kanskje har det noe med sommervarmer å gjøre, men når temperaturene stiger er jeg ofte mer lysten å på lage noe med heklenåla enn med strikkepinnene.

Aller helst er det små prosjekter som det går fort å bli ferdig med som er tingen, men noen større plagg i dette bladet frister såpass mye at det spørs om det til å unngå at i hvert fall ett av den må lages. Den blå jakken, designet av Tine Solheim passer jo perfekt som et lunende kveldsplagg i sommerferien. Dessuten er jo disse klare, rene fargene superlekkert til sommerbrun hud, så den gjør seg godt når vi skal tilbake på jobb også. Foruten favorittjakken fant vi masse nydelige ting til babyer, koselige ting til hjemmet, og små prosjekter vi kan få brukt opp alt restegarnet vårt på. Ta en titt! Kanskje faller du også noe av dette?

_NAS0940Skogstrom_Solheim_ sommerhobbyprosjekter
Foto: Nils Skogstrøm

HIPP SOMMERTOPP I BOHEMSTIL: Denne toppen er en skikkelig het sak i sommer og like kul til shorts og bukser som til langt skjørt. Den tar heller ikke så lang tid å lage, så vil du, så rekker du å få den ferdig før feriekofferten pakkes. (Design: Tine Solheim).

_NAS1144Skogstrom_Solheim_ Familien_hekle_ sommerhobbyprosjekter
Foto: Nils Skogstrøm

PASS PÅ HODET OG HÅRET! En solhatt beskytter både hodet og håret i varmen. Kast deg over oppskriften og ha den klar før du reiser, eller ha den som et lite hobbyprosjekt i ferien. (Design: Tine Solheim).

HEKLE Hekle til hagen 17_ Familien hekle_ sommerhobbyprosjekter
Birgid Allig/ Ina Agency

Å DU HERLIGE HEXAGON! Det er få ting som gjør seg bedre både inne i sofakroken og i utemøblene enn slike fargerike hexagonlapper. Bruk restegarn eller lag det i dine egne favorittfarger. Lappehekling er også helt perfekt når du vil ha mange småprosjekter i ferien. Når du har heklet 150 ruter har du endelig  nok. :)

HEKLE Hekle til hagen 40_ sommerhobbyprosjekter

MATCHENDE PUTE: Har du ikke gått lei av å hekle ruter? Da kan du gå løs på denne fine, tilhørende puten. 

HEKLE Kjøkken 4_ sommerhobbyprosjekter
Foto: Ragnar Hartvig

KOSELIGE TING TIL KJØKKENET: Det er noe sktra forfriskende med blått på kjøkkenet. Trenger du (og kjøkkenet) et lite fargekick, kan du lage hele denne serien eller de delene du liker (Design: Tove Kirkenær og Kari H. Ødegaard).

HEKLE Grytekluter 5_ Familien hekle_ sommerhobbyprosjekter
Foto: Geir Arnesen

GRYTEKLUTER TIL HEKLEFOLKET! Det er ikke et spor av klutenallergi i våre kretser, og er det noe vi vet er populært å hekle, så er det i alle fall kluter og grytekluter. I Familien Hekle har Tove Fevang levert oppskrifter til fire fine grytekluter du ikke vil gå glipp av. Paret over er vår egen favoritt.

 

HEKLE Gryteunderlag_ sommerhobbyprosjekter
Foto: Tia Borgsmidt

TREKKENE SOM GJØR SUSEN! Har du mange gryteunderlag i kork? Kanskje har de sett bedre dager etter mange års bruk? Da skal du hekle deg noen slike i bomullsgarn! Vi hadde aldri trodd vi skulle si at gryteunderlag er kule, men disse er faktisk det, og blir de skitne er det bare å dra den av korkunderlaget og slenge dem i vaskemaskinen. 

HEKLE Sengeteppe 2- Familien hekle
Foto: Ragnar Hartvig

LEKKERT PÅ GJESTEROMMET! Enten det er hjemme eller på hytta, så er det skikkelig lekkert med et slikt vakkert lappeteppe på soverommet. Vil du lage det til en dobbeltseng må du bare hekle dobbelt så mange lapper. Hver rute måler 20 x 20 cm, og til teppet på bildet over er det heklet 66 lapper/ str. 125 x 225 cm. (Design Tove Kirkenær og Kari H. Ødegaard. 

HEKLE Brikke med åttebladsrose
Foto: Arild Hjelm

EN SØT BRIKKE TIL NATTBORDET? Vil du supplere med noe ekstra kan denne brikken som er heklet i staver og luftmasker gjøre seg godt både på nattbordet og andre steder. Den vil dessuten gjøre seg like godt til jul som i juli, og slike brikker kan vel også gjøre seg godt som tallerkendempere og oppå juleduken som litt ekstra pynt (just sayin´, selv om det er lenge til.)

Nommen … har du sett noe så søtt!?

Heklekjole_ familien hekle
Foto: Esten Borgos

TIL DE BITTESMÅ: Et skikkelig søtt sett med knappekjole, lue og små tøfler. (Design Olaug Kleppe).

Heklekjole
Foto. Esten Borgos

TIL DE BITTELITT STØRRE … kjolen finnes i str. fra 1/2 til 4 år, og den kan brukes med knappene både foran og bak, alt etter som.

Heklede babyklær
Foto: Esten Borgos

STILIG I SHORTS! Til både jenter og gutter er det tøft med slike shorts og en kort jakke. Akkurat passe finkledd i sommervarmen. 

Heklede babydresser
Foto. Esten Borgos

BODY MED OG UTEN BEN: Et herlig lite vennepar. Bodyen med ben er heklet i tynn, myk merinoull og den uten er heklet i bomullsgarn. Størrelser fra 0 – 18 måneder. 

Sjarmerende heklejakke med matchende kyse til baby. Hvitveismønster pryder nederdelen av jakken. Garn: Sandnes Garn, Mandarin Petit Størrelse: (0-3) 6 (9) 12 mnd (2) år Heklenål: Nr 3 *** Local Caption *** Sjarmerende heklejakke med matchende kyse til baby. Hvitveismønster pryder nederdelen av jakken. Garn: Sandnes Garn, Mandarin Petit Størrelse: (0-3) 6 (9) 12 mnd (2) år Heklenål: Nr 3
Foto: Siren Lauvdal

DELIKAT JAKKE: Sjarmerende heklejakke med matchende kyse til baby. Hvitveismønster pryder nederdelen av jakken. Størrelse: 0- 2 år. (Design Anita Bratheland).

Det var våre favoritter, og den den lille smakebiten vi serverer denne gangen.

Resten må du se selv i Familien Hekle. Løp og kjøp! Eller bestill på SMS som beskrevet i starten av innlegget. :)

Fotograf Maria Hansson. Av Teija Palmberg. Golvkudde. *** Local Caption *** Fotograf Maria Hansson. Av Teija Palmberg. Golvkudde.
Foto: Maria Hansson

… Nå skal vi gjøre som denne katten. :)

Lekker gulvpute ikke sant? Du finner selvsagt oppskriften til denne også i Familien Hekle. 

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Hekling

Annonse