Nye melerte farger i Brooklyn Tweed Shelter

Redaksjonen
kommentarer

Brooklyn_tweed_collage_news – Kopi

Innlegget innholder sponsede lenker.

Nye farger fra Brooklyn tweed hos Woolspire!

Som eneste forhandler av dette lekre garnet i skandinavia  presenterer Woolspire nå de nye, melerte fargene Caribou, Newprint og Narwahl i garnkvaliteten Shelter. Hvorfor ikke strikke en tøff unisexlue som den du ser over? Eller kansje en ny genser

Brooklyn Tweed Shelter er et eksklusivt garn av 100 % amerikansk Targhee-Colombia ull fra sauer som har gresset på de mektige sletteområdene i den naturskjønne delstaten Wyoming. Targhee-Colombia ullens distinkte kvalitet skinner gjennom i dette lekre, medium-tykke ullgarnet. Garnet er spunnet på en måte som gjør at fibrenes naturlige egenskaper bevares. Dette gir et garn som både er bemerkelsesverdig varmt og lett. Ullgarnets doble tråder er flettet med omhu for å sikre den høyeste kvalitet – noe som gir garnet en sjelden sart og delikat karakter. Brooklyn Tweed Shelter har et mykt og lett rustikk uttrykk, og ullens naturlige variasjoner sørger for et fantastisk vakkert resultat.

De nye fargene og den melerte strukturen i de nye fargene er et flott supplement til alle de andre fargene i den lekre kvaliteten Shelter, og Targhee-Columbia ullens egenart skinner igjennom. De to lagene med ull er forsiktig tvunnet for å bevare en spenstig kvalitet, derfor er Shelter er litt mer delikat garn enn de fleste kommersielle garn. Shelter føles litt tørt og mykt i hånden, og det har et svakt rustikt utseende med tynnere og tykkere seksjoner, og du kan finne en og annen flekk av vegetabilsk materiale, noe som beviser at ullen aldri er blitt behandlet med sterke kjemikalier. De nye fargene ser du under, og hele fargekartet kan du se i Woolspires nettbutikk. 

Smart å blokke ut det ferdige plagget

Plagg strikket av garnet Shelter kommer til sin fulle rett etter en våtblokking som gir overflaten et jevnere og lodnere maskebilde. Shelter er designet for å være et garn som inviterer til strukturstrikk som flettestrikk, ribbestrikk, hullstrikk, vanlig glattstrikk og rillestrikk. Det er det er ideelt for gensere av alle slag, vintertilbehør og pledd.

Gå ikke glipp av den flotte nye strikkeboken Woolens!

brooklyn-tweed-woolens (1)

Nå er også den fantastiske, nye oppskriftsboken WOOLENS fra Brooklyn Tweed å finne  i Woolspires nettbutikk. Woolens inneholder 11 strikkeoppskrifter fra designer og Brooklyn Tweed-gründer Jared Flood.

Her finner du alt i fra lune luer og skjerf, til skjønne sjal og store, deilige omslagssjal – denne boken har alt du behøver til den kalde sesongen. I nettbutikken finner du også lekre garnpakker med oppskrifter fra Brooklyn Tweed samt de skjønne, bærekraftige garnene Quarry og  Loft i tillegg til det over omtalte Shelter. Boken koster kr 40, og oppskriftene er på engelsk. (Den er dessverre ikke oversatt til norsk).

Om produsenten

Jared Flood
Jared Flood

Brooklyn Tweed fikk sin spede begynnelse i 2005. Opprinnelig startet det som en blogg for strikkere og garnelskere, ført i pennen av Jared Flood, etter at han flyttet til New York City. Ettersom Jared bega seg inn på en karrierevei innen strikkedesign, begynte han også å følge sin visjon om å bringe et amerikanskprodusert ullgarn ut på markedet. Selskapet ble stiftet i 2010, og i dag består Brooklyn Tweed av et team med kreative fagfolk som er dedikerte til å gi strikkefolket garn og designoppskrifter av høy kvalitet. Etter et givende og inspirerende tiår på østkysten, flyttet Brooklyn Tweed vestover til Portland, Oregon i 2015. Der opprettet de sitt nye hovedkontor og et verdensomspennende distribusjonsnett for sitt unike ullgarn. 

Bærekraft og kvalitet 

Brooklyn tweeds team har en sterk lidenskap for garn, og en overbevisning om å produsere bærekraftig garn som bevarer og støtter og den amerikanske tradisjonen innen tekstilproduksjon. Deres in-house design-team verdsetter renlinjet, moderne design med vekt på førsteklasses håndverk, økologi og dyrevelferd. De genuine strikkeoppskriftene og de vakre plaggene er morsomme å lage, og de kan bæres med stolthet når man har strikket dem. Brooklyns tweeds misjon er å integrere historie og tradisjon med nye trender og moderne teknikk. 

Ull fra farmer med lange tradisjoner

Gårdene son produserer ullen til Brooklyn Tweeds garn finnes i skyggen Bighorn Mountains i Wyoming, Der har det vært sauefarmere i mer enn 150 år. Ull kommer fra tre rancher som aler opp Targhee-Columbia sau, en utpreget amerikansk krysning  av to raser med opprinnelse i de store, åpne områdene i den vestlige delen av USA.  Begge er store, robuste dyr som er i stand til å tåle de harde vintrene og og det tøffe terrenget i utmarken. Av Targhee-sauens ull produseres det en finull med Merino-aktig mykhet. Columbia-ull er tykkere og gir mer holdbarhet og karakter. Kombinasjonen er ideell for det luftige, varme, kvalitesullgarnet som Brooklyn Tweed har satt seg fore å skape. Et garn som er myk nok til å bæres direkte mot huden, men som også gir en helt spesiell følelse å ha på pinnene. Hver Targhee-Columbia sau vil gi ca. 43 nøster Loft eller Shelter, fra en enkelt klipping.

gift-card

Gammelt spinneri

Harris Design som spinner ullen for Brooklyn Tweed driver et 200 år gammelt spinneri som er utpekt som et historisk landemerke. Her får de også blandet sine 42 vakre farger, og her gjøres hele prosessen fra karding til å lage ferdige bunter med garn. Prosessen hos dette spinneriet betyr at garnet blir spunnet umiddelbart etter karding, og den gjennomgår ikke de mer «hardhendte» prosessene som annet ullgarn ofte gjennomgår. Dette skaper en fluffy, luftig sky av ull, fjærlett og fantastisk varm, fordi så mye luft er fanget i mellom fibrene. Ved å spinne ullen ganske forsiktig, beholdes også spensten i i fibrene, og garnet er mindre tvunnet enn det du vanligvis ser i de fleste kommersielle garn. Resultatet er et rustikt, litt ujevnt garn som er litt mer delikat enn de hardt tvunnede garnene som mange strikkere er vant med. Når et ferdigstrikket plagg er vasket og strukket dannes det et mykt og vakkert maskebilde. Hvis det skulle dannes lo kan det lett fjernes, uten å skade de omkringliggende fibrene, og slik kan du sørge for at et strikket plagg i Brooklyn Tweeds garn ser like vakkert ut år etter år.

IMG_CAROUSEL_01

Disse finner flere oppskrifter+ garn som selges som kit i Woolspires nettbutikk. Noen eksempler på det dere finner av oppskrifter ser dere under:

Brooklyn tweed_collage oppskrifter_Side_4 Brooklyn tweed_collage oppskrifter_Side_1

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Garn, Strikking