Ny bok! Vev til deg selv og de du er glad i

Mary-Ann Astrup
kommentarer

Vev_Omslag_210x260

Innlegget inneholder sponsede lenker. Alle foto er fra boken. Fotograf: Gunn Kristin Monsen

Tusen ideers veveblogger, Anne Djupvik Andersen er ute med sin første bok, og med seg har hun også noen gjesteskribenter. Dette er en bok om et tradisjonelt håndarbeid, utført på litt utradisjonelt vis – og det er skikkelig inspirerende! 

Veving er blitt trendy igjen, og man skal ikke se så mange interiørmagasiner både nasjonale og internasjonale, før man skjønner at et vevd veggteppe, eller en vevd pute til sofaen bare er noe man MÅ skaffe seg!

Å veve er gøy – og alle kan få det til!

Vi skal ikke påstå at «å veve er å leve», slik Harald Eia og Bård Tufte Johansen fastlo i en utgave av humorserien «Åpen post» (Nrk 2004), men at det kan føles som en berikelse å ha vevekunsten som hobby er vi ganske så sikre på. For veving har en like så terapeutisk og avslappende virkning som strikking og hekling, og er du ikke noen fan av pinner og nåler er det kanskje akkurat denne formen for håndarbeid som passer for deg? Veving kan nok også kalles for en form for mindfulness. Vi har vel alle godt av en skikkelig «digital detox», og å bruke hendene våre til noe annet enn bare å la fingrene løpe over tastaturet?

Lag din egen vev på 1-2-3!

Det krever ingen krevende forkunnskaper, ei heller veldig dyre materialer, og du trenger heller ikke å gå til innkjøp av noen kostbar vevstol. Anne viser deg nemlig hvordan kan du raskt, enkelt og rimelig kan lage din egen vev. Hun viser deg også flere av de flotte teknikkene hun bruker når hun vever, og hun og de andre veverne hun presenterer gir deg tips til ulike materialer du kan bruke for å skape spennende teksturer.

Et veggteppe trenger ikke å ha noen praktisk funksjon, og dermed står du helt fritt til å slå deg løs. Lek deg med forskjellige materialer, teknikker, teksturer og uttrykk.

Anne Djupvik Andersen

Vev til deg selv og de du er glad i

Nettpris kr 306

Veil. pris kr 349
Du sparer kr 43
Button bok
Forventes i salg 05.09.2016
Boken er det breddfullt av ideer til hvordan du kan lage personlige gaver til dine kjære, dekke bordet med håndvevde spisebrikker eller pynt opp i hjemmet ditt med vevde veggtepper og puter.  Boken er illustrert med nydelige, dekorative bilder som gir oss lyst til å kaste oss over vevingen med det samme! Kanskje blir du også bitt av vevebasillen etter å ha lest denne boken? Se noen  få smakebiter på noen av det du vil finne i boken, litt lenger nede på siden.
 Materie_VEV_bildecollage
Bildene i boken viser deg at du kan gjøre en utradisjonell vri på dette tradisjonsrike håndarbeidet. Hvorfor ikke dekorere med et lite egendesignet veggteppe i stua eller på soverommet, i stedet for et masseprodusert bilde fra Ikea som «alle» har? 
Jeg elsker kontraster og kombinerer gjerne gammelt og nytt, kunstbilder, foto og veving. Dette gir et personlig og koselig uttrykk, og så lenge du bruker ting du liker, så kan det ikke bli feil.
Anne Djupvik Andersen

Materie_VEV_pulsvanter

Pulsvarmere kan selvsagt også veves, og vi kan forestille oss at disse også kunne bli flotte som mansjetter på en selvsydd jakke. Perfekt som gave også, ikke sant? 

Materie_VEV_puter2

Puter eller et lite veggteppe kan være et fint startprosjekt. Det er ikke så krevende, og man blir relativt raskt ferdig med et dekorativt element til interiøret. 

Materie_VEV

Du finner også ideer til gaver til familiens minste, og en slik jakke i primærsnitt er ikke så vanskelig å lage som man kanskje tror. Du finner utfyllende beskrivelse i boken, og vi er sikre på at du kan få det til, hvis du har lyst til å prøve. :)

Materie_VEV_Anne

Her kan du også se noen av innleggene Anne har skrevet om veving her på Tusen ideer. Se også hennes egen hjemmeside weavemeaway.no

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Bøker

Annonse