Nå i nettbutikken! Vakre strikkeoppskrifter fra Linda Marveng

Mary-Ann Astrup
kommentarer
Foto: Eivind Røhne
Vi gjør oppmerksom på at innlegget inneholder sponsede lenker til nettbutikken Woolspire. 

Linda Marveng er en av våre dagers dyktigste, norske strikkedesignere. Hennes spesialitet er intrikat flettestrikk, og vakre hullmønstre.

Nå finnes også mange av de nydelige strikkeoppskriftene hennes i nettbutikken, og disse anbefaler jeg med stor glede videre. 

Linda Marveng
Linda Marveng

Vi har skrevet om Linda Marveng her på bloggen tidligere. Her kan du ev. vil kan du lese designerportrettet vi presenterte da. Linda har også levert flere kjempefine monteringstips til bloggen, blant annet dette om hvordan du blokker et ferdig arbeid.

Kvaliteten på Lindas arbeider er høy, og mange av strikkeoppskriftene kan nok sies å være litt å bryne seg på, så de passer godt for de litt avanserte eller viderekomne. Og de passer også godt for dem som gjerne vil utfordre seg selv til å gå noen hakk lenger enn en en enkel rillestrikket genser i primærsnitt. :)

… Men alt trenger vel ikke gå så hurtig?

Belønningen når du er ferdig med å strikke et av Lindas design er nemlig et helt unikt strikkeplagg som mange garantert vil beundre og misunne deg, og som du vil ha glede av i mange, mange år fremover.

Her er noen av de strikkeoppskriftene du kan finne i nettbutikken …

… men det finnes enda flere der , og det kommer også mer i fra Linda der etter hvert – for den som er nysgjerrig, og gjerne vil følge med. :)

Den vakre strikkejakken som det er bilde av øverst heter Gyda, og her ser du det nydelige arbeidet på bakstykket:

gyda-linda-marveng
Foto: Eivind Røhne

GYDA

En vakker jakke som minner om norrøne mønstre fra vikingtiden. Denne kunne vi fint ha brukt som et supplement til en festdrakt! Om denne modellen sier Linda: «Fletter som skaper diamant former dekorerer denne formede jakken på alle dens deler. En dyp v-hals og en knappestolpe med tre spesial lagde knapper av Siri Berrefjord gjør at den passer over et hvert festantrekk. Forstykke og bakstykke er strikket fram og tilbake, mens ermene er strikket rundt».

Her kan du kjøpe strikkeoppskrift og garnpakke med Du Store Alpakka Sterk.


 

freja-topp-linda-marveng
Foto: Eivind Røhne

FREJA

En anvendelig topp som går litt ned over baken, slik mange av oss damer kan like. Om denne modellen sier Linda: «Et lekkert skjørt med slep fra Judith Bech, fortjente en topp med slep. Freja er oppkalt etter kjærlighetsgudinnen med den ekstra betydningen som en dame, er strikket med et lengre bakstykket formet nederst. Tre hullstrikkpanel smykker denne ermeløse toppen med rettstrikkede kanter og splitter i siden. Et tynt tweedgarn er holdt sammen med et delikat alpakkagarn med en kjedekonstruksjon for å skape et stoff med en vakker maskedefinisjon og en svak glorie.»

Her kan du kjøpe strikkeoppskrift og det anbefalte garnet Pure Eco Wool, fra Dale garn.

bech-linda-marvengno (1)
Foto: Eivind Røhne

BECH  

«En fantastisk halterneck-silkekjole designet av Judith Bech inspirerte meg til å designe et sjal, løse ermer og en matchende belt som tilbehør. Bruk sjalet med en sjalskrage rundt halsen, rundt skuldrene eller rundt bysten eller opp ned, akkurat slik du foretrekker det. Beltet, laget av biser, kan også brukes rundt halsen som et strikket smykke holdt sammen av en delikat nål».

Her kan du kjøpe strikkeoppskrift og det anbefalte garnet Pure Eco Wool fra Dale garn.


 

freja-topp-linda-marveng
Foto: Eivind Røhne

ALVA

Høsten er ponchotid! Om denne sier Linda: «En feminin poncho med en dyp sjalskrage i et reversibelt diamant mønster i kun rett og vrang masker. Lukk den foran eller sett begge forstykkene sammen på ryggen med en vakker sjalsnål. Eller så kan slenge et forsykke over skulderen, eller la den henge løst. De brede skuldrene gjør at den faller pent ned langs armene, så lag et par lange pulsvarmere som supplement. for å gjøre antrekket komplett.»

Her kan du kjøpe strikkeoppskrift og det anbefalte garnet Du Store Alpakka Sterk.

Eira sjal og belte
Foto: Eivind Røhne

EIRA

Det er ofte tilbehøret som gjør susen! Og om dette settet sier Linda: «En sporty loop med et matchende belte strikket i et reversibelt ris mønster, lukket med trykknapper var idéen bak Eira. Et Norrønt navn som betyr barmhjertig og mild.»

Her kan du kjøpe strikkeoppskrift og det anbefalte garnet Pure Eco Wool, fra Dale.


hennika-linda-marveng (1)
Foto: Eivind Røhne
HENNIKA
Nydelig, kort bolerojakke som er flott til ermeløse kjoler og skjært med høyt liv. Om denne sier Linda: «Et hullmønster med gotiske former pryder denne boleroen som har en skjerfkrage hvor de spisse buene regjerer. Hennika er et navn med gotisk opprinnelse og betyr husets herre. Boleroen svinger ut og er strikket i deler mens ermene er strikket rundt. Bruk kragen flat, eller brett den på langs innover for å gi mer volum.Boleroen kan også holdes med en sjalsnål eller en vakker nål.»

Her kan du kjøpe strikkeoppskrift og garnpakke  med det anbefalte garnet Sterk, fra Du Store Alpakka.


Gitter jakke
Foto: Eivind Røhne
GITTER
Et intrikat panel av fletter i bevegelse smykker ryggen på denne elegante

innsvingte jakken, derfor har hvert forstykke og erme fått en serie av medfølgende små fletter. Bolen er strikket i deler med oppbrett, mens ermene er strikket rundt. Jakken er strikket i en vakker melert farge.
Her kan du kjøpe strikkeoppskrift og garnpakke  med det anbefalte garnet Sterk, fra Du Store Alpakka.

arkade-vest-linda-marveng

ARKADE

En slik lang vest er alltid elegant! Om denne modellen sier Linda: «En rett vest inspirert av Haider Ackermanns strenge arkitektoniske stil og juvel-farger. Arkader strikket av fletter, innrammet av dobbel perlestrikk og avsluttet med en strikket snor rundt hals og ermet. Den doble forkanten gir vesten tyngde og lukkes etter ønske med en sjalsnål eller et belte. Elegant med en asymmetrisk lukking øverst.»

Her kan du kjøpe strikkeoppskrift og det anbefalte garnet Sterk fra Du Store Alpakka. 

PS! Når du kjøper strikkeoppskrifter fra Woolspires uavhengige designere, så går inntekten av oppskriftssalget uavkortet tilbake til designeren.

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Strikking

Annonse