Myk og varm strikk til barnehagebarna

Mary-Ann Astrup
kommentarer
bukse-39-09-du-store-alpakka-garnpakke_barnehagebarna
Foto: Du Store Alpakka
Innlegget inneholder sponsede lenker.

Strikk til barnehagebarna

Utpå høsten kan det være kjekt å strikke noe nytt til barnehagebruk. Her er et lite utvalg av gode gensere, jakker, bukser og tilbehør som holder de små varme gjennom høsten og vinteren. Vil du forberede deg i god tid, kan du ta en titt her.

Heldigvis er ikke ullbuksene lenger slik jeg selv kan huske dem i fra da jeg var barn. De klødde og stakk, og jeg gjorde mitt beste for å lure meg unna når de skulle på, ofte fulgt av grå  Noen andre som kjenner seg igjen? Nå finnes det mange deilige, myke garnkvaliteter som ikke klør. Buksen på bildet over er strikket i  Du Store Alpakka Sterk som er et mykt og slitesterkt hverdagsgarn i 40%alpakka, 40% merinoull, og forsterket med 20% nylon. Klær strikket i Sterk holder lenge, og dette garnet er derfor det perfekte valg hvis du skal strikke holdbare hverdagsklær som tåler hyppig bruk. Det passer spesielt godt til sokker, og det er også velegnet til annet varmt vintertilbehør, samt lune gensere, bukser og jakker. Sterk fliser ikke, og garnet er lett og behagelig å strikke med. Og så er du nesten garantert et flott og jevnt resultat. Garnet finnes i flere flotte farger – fra dempede jordfarger, til klare nyanser. Størrelser: 1 (2/3) 4 (6) år Her kan du kjøpe garnpakke med strikkeoppskrift til buksen

genser-39-08-du-store-alpakka-garnpakke__barnehagebarna
Foto: Du Store Alpakka

Den fine mønsterstrikkede genseren er i samme garn, og det finnes også garnpakke til denne. Størrelser: 1 (2/3) 4 (6) år

lovfallbukse-elisabeth-steenks_garnpakke_barnehagebarna
Foto: Elisabeth Steenks

Løvfall heter denne kjempeflotte buksen, og hva kan vel passe bedre til senhøsten og vinteren enn nettopp en slik? Denne tøffe buksen med dekorativ bladranke er designet av en en Woolspires uavhengige norske designere, Elisabeth Steenks aka @strikkelisa på instagram (Del gjerne bilder med #løvfallbukse).  Buksen strikkes ovenfra og ned, dermed er det enkelt å tilpasse beinlengden. Den smale passformen gjør at den er perfekt til bruk under både ullkjole og yttertøy. Størrelser: 1 (2) 3-4 (5-6) 7-8 år. Strikkeoppskriften til buksen kan kjøpes her (inntekten av oppskriftssalget går uavkortet tilbake til designeren).

lovfalltopp-av-elisabeth-steenks_barnehagebarna
Foto: Elisabeth Steenks

Liker du mønsteret, så kan du også finne Løvfalltoppen i Woolspires butikk.Størrelser: 4 (6) /8 år.

lovlue-elisabeth-steenks (2)_barnehagebarna

Det finnes også en lue og en lekker hals i denne serien. Strikkeoppskriften til lua kan kjøpes her, og den til halsen finner du her.

collage buksen med legg_barnehagebarna
Foto: Marianne J. Bjerkman

Bukse med legg. En bukse med smale bein, lange ribber og en annerledes og funksjonell detalj i form av legg i hver side foran på buksen. Buksen vil pose seg litt fremme på grunn av leggene, og de vil også gi bevegelsesfrihet og komfort. Buksen strikkes ovenfra og ned i ett stykke, rundt på rundpinne i glattstrikk. Leggene fremme på buksen strikkes inn på rundpinnen og brettes inn ved hjelp av knapper og knapphull når buksen er ferdig (det vil altså være flere masker på fremstykket enn på bakstykket). En vrang maske midt i legget sørger for brettekant. Hull til snor i livet er valgfritt, buksen sitter godt oppe på grunn av den generøse ribben.  Det er en del detaljer til å begynne med- hold tunga rett i munnen og les gjennom mønsterbeskrivelsen før du starter. :) Størrelser: 6 mnd (1) 2 (3) 4 år. Strikkeoppskriften kan kjøpes i Woolpires nettbutikk. ((inntekten av oppskriftssalget går uavkortet tilbake til designeren).)Buksen er designet av Marianne J. Bjerkman. Tagg gjerne bilder med @knitsandpieces og #buksemedlegg 

villvestbukse-tina-hauglund_barnehagebarna
Foto: Tina Hauglund

Villvestbukse, en råtøff tight høstbukse med diamantmønster langs siden. Rask og enkel å strikke, juster garn etter bruk og årstid. Velg mellom strikk eller snor i livet. Tina Hauglund er en norsk fotograf med talent og lidenskap for strikking. Hun designer hovedsakelig barne- og babytøy, og er selv mamma til en liten krabat. Sjekk ut Tinas flotte bilder og inspirerende strikkerier på Instagram @strikkezilla. Du kan også dele resultatet av det du strikker under hashtaggen #villvestbukse. Buksen finnes i str. 3 mnd (6-9 mnd) 1 år (2 år) 4 år (6 år) 8 år, og den er strikket i Dale Lerke. Du kan kjøpe strikkeoppskriften her (inntekten av oppskriftssalget går uavkortet tilbake til designeren).

collage koftebukse_barnehagebarna
Foto: Tina Hauglund

Tina Hauglund er også kvinnen bak denne morsomme koftebuksen. Om den sier hun:  – Innerst i skapet hang det en vakker gammel kofte, som hadde tilhørt oldefar. Jeg søkte rundt men fant ingen info om den, så jeg benyttet anledningen og redesignet mønsteret. De lange ermene minnet meg om bukseben, så da ble det sånn. Buksen er strikket i dobbel tråd alpakka. Derfor er dette en tykk og myk bukse som samtidig er lett og fleksibel å bevege seg i. Flott på vei til barnehagen en skarp høstmorgen, eller som kosebukse på vinterkaldt gulv. Størrelser: 6-12 m (18-24 m) 3-4 år (5-6 år) 7-8 år. Oppskriften kan kjøpes her. 

sett til gutter_barnehagebarna

Kul guttestrikk. Dette tøffe settet med jakke, skjerf og lue finnes i størrelser 2 (4) 6 (8) år. Det er designet av Olaug Kleppe for Du Store Alpakka, og selges som garnpakke til en gunstig pris. Du finner garnpakken her. 

haralds-lue-thea-rytter (1)__barnehagebarna
Foto: Thea Rytter

Haralds lue er navnet på denne lua, designet av Thea Rytter. Men ikke la deg lure av navnet for den er like fin på jenter. Ja, til voksne og. Den er strikket i  Cool Wool Alpaca fra Lana Grossa, og strikkeoppskriften finnes i størrelser 0-6 mnd (6-18 mnd.) 18 mnd-3 år (3-10 år) voksen. Strikkeoppskriften kan kjøpes her, og inntekten går uavkortet tilbake til designeren.

Håper du ble inspirert! Du finner enda flere snasne oppskrifter, garn og garnpakker i nettbutikken.

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Strikking

Annonse