Lag søte og dekorative filtblomster til pynt på klær og tilbehør

Helle Siggerud
kommentarer
Søte filtblomster
Foto: Helle Siggerud

Alt du trenger for å lage slike filtblomster er rester av filt, eller et annet stoff som ikke rakner. Dersom du ønsker litt ekstra pynt kan du legge til noen perler i midten av blomsten.

Start med å lage en mal som du klipper etter. Målene på malen under er kun veiledende, da det er du selv som avgjør størrelsen på dem avhengig av hva de skal brukes til. Jeg vil likevel ikke anbefale å lage dem for små dersom filten du bruker er veldig tykk.


MAL TIL FILTBLOMSTER

Mal til blomst_søte filtblomster


Du kan godt ha flere blader/buer enn jeg har tegnet opp, men selv synes jeg at det blir best resultat med seks blader i blomsten. Tykkelsen på stoffet du bruker igjen spille en rolle for resultatet og valg av antall blader. I dette eksempelet har jeg brukt en ganske tykk ullfilt.

Søte filtblomster_2
Foto: Helle Siggerud

Lag en sirkel av filten

Etter at malen er klippet ut i stoffet syr du en tråd i den rette enden, (den uten buer), før du lager en sirkel ved å rynke og fester tråden i begynnelsen av arbeidet. Sy gjerne flere ganger igjennom for å få dratt blomsten mest mulig sammen. Fest tråden.

Søte filtblomster_3
Foto: Helle Siggerud.

Litt ekstra pynt

Når filtblomsten er ferdig kan brodere noen sting i midten av blomsten med garn, eller sy på noen perler. Det gir litt mer dybde og liv i blomsten.

Søte filtblomster_4
Foto: Siggerud

Små detaljer gjør stor forskjell

Hvor du setter filtblomstene er det kun fantasien som kan begrense. Selv det kjedeligste lue kan få nytt liv med litt ekstra pynt. Slike blomster gjør seg også godt på f.eks. et jakkeslag, eller på en veske.


Ønsker du flere tips og ideer kan du kikke innom bloggen min: helles-syskrin

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Hobby, Søm

Annonse