Lær å sy sammen strikkearbeidet med madrassting

Mary-Ann Astrup
kommentarer

Madrassting blir er ofte  brukt når man skal montere et strikket arbeid. Med disse stingene blir sammenføyningen av to deler nærmest usynlig. Ergo nyttig å kunne!

Dette er en vanlig måte å sy sammen deler på, f.eks. sidesømmer i gensere. I videoene er det brukt en kontrastfarge for å vise deg hvordan du syr sammen med madrassting, slik at du bedre skal se hvordan det sys.

Hvis garnenden fra oppleggskanten er lang nok, kan den brukes den til å sy med. Madrasstingene sys i mellomrommet mellom kantmasken og neste maske. Legg delene side ved side med retten opp. Dra litt i kantmasken, slik at du ser tråden mellom kantmasken og neste maske. Stikk nålen under tråden. Dra gjennom nålen under den tråden og stikk så inn nålen under tråden i andre siden. Sy fram og tilbake mellom delene. Med jevne mellomrum kan du dra garnet mot den rettningen du syr og delene kommer sammen med en helt usynlig søm.

Madrassting
Foto: Skjermdump fra YouTube/ Berrocco knit bits

Se også videoen under som viser deg hvordan syr sammen med madrassting på rillestrikk:


Se også dette innlegget:

Hvordan montere sammen arbeidet med maskesting

Når du har to deler av et strikket arbeid som fortsatt er på pinnene, og klar for å montere dem sammen, kan maskesting være helt ideelle. På glattstrikket arbeid gir de en usynlig og pen overang mellom delene.

Montering-med-maskesting

 

 

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Nyttig info, Strikking

Annonse