Lær å strikke Fair Isle-mønstre

Mary-Ann Astrup
kommentarer
28_ CS_Hjem_Strikkehj+©rne - Fair Isle
Foto: Shanti Broeng

Fair Isle er en tradisjonell strikketeknikk der man skaper mønstre ved å strikke med mange farger. En av de mange nordiske designerne som er mest kjent for å skape fantastiske mønstre med denne teknikken er Danmarks strikkedronning, Christel Seyfarth.

Teknikken har fått navnet sitt etter Shetlandsøya Fair Isle, en liten øy nord for Skottland. Den  ligner mye på norsk tradisjonsstrikk, og består som regel enkle border som er satt sammen.

Fargeskiftene er ofte korte, gjerne 2 – 3 masker, og større motiver er gjerne gjentagende over hele plagget. Det ofte mange farger i ett plagg, mens i de norske oppskriftene er det mest vanlig med 2 – 4.

Med tiden har mange begynt å kalle all slags mønsterstrikk for Fair Isle, uten at det har noen tilknytning til øya eller Shetlandsøyene.

En av de nordiske designerne som er mest kjent for sine fantastisk fargerike kreasjoner i denne teknikken er Christel Seyfarth, og i en serie med videoer viser hun mange fine tips og triks som er fine for både dem som ikke har kastet seg ut i dette før, og for mer drevne strikkere.

I denne videoen viser Christel Seyfarth hvordan hun strikker mønsterstrikk med Fair Isle- teknikk:

Strikker du Fair Isle-mønsterstrikk, kan du bruke denne smarte metoden til å feste løse tråder når du skifter garnfarge:

Se også denne!

29_ CS_Hjem_Strik - Fair isle - Christel Seyfarth

Du kan lese mer om Christel Seyfarth her:

Farger gjør meg glad sier Danmarks strikkdronning

Christel Seyfarth lærte seg å strikke som 5-åring, i mormorens koselige kjøkken. I dag regnes hun som Nordens ukronede strikkedronning, med en sprudlende kreativitet, massevis av livsglede og tusenvis av fans.

2_ CS_Portrait - Fair Isle - Christel Seyfarth

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Strikking

Annonse