Kreativ gjenbruk! Lag en tøff veggholder av gamle jeans

Mary-Ann Astrup
kommentarer

Veggholder av jeans
Foto: Casadex

Gjør et lite raid i klesskapet og plukk frem gamle jeans som har sett sine beste dager, og lag en kul veggholder til hobbyrommet.

Vi mistenker at de fleste har en del gamle jeans på lur, og det er faktisk ganske mye forskjellig man kan lage og gjenbruke dem til. Men visste du at du også kan lage et dekorativ veggholder som holder orden på hobbysakene dine?

Denne ideen kan selvsagt også brukes i andre rom som barnerommet, på hjemmekontoret eller på badet for å holde orden på make-up, børster og hårprodukter. En slik veggholder kan også fungere fint i gangen til f.eks. solbriller, penner og andre ting du raskt vil ha tilgang på i farten.

Til dette prosjektet er det brukt:

  • 3 par gamle jeans – (du trenger ikke like mange par hvis du vil lage et mindre veggpanel).
  • En bred planke, eller ev. en mdf-plate (størrelsen du velger avhenger av hvor stort du vil at ditt veggpanel skal være).
  • Saks
  • Tre- og tekstillim
  • En pensel
  • Nål og tråd (sistnevnte er brukt til kurver som vist i videoen)

Slik gjør du: Klipp ut jeanslommene sammen med fôret/ buksens bakside (se video). Tanken er å få lommer som består av to lag, slik at du letter kan lime dem opp på veggholderen når du kommer så langt. Deretter klipper du opp buksebenene til ett av de tre jeansparene, og deler de i to, på langs, for å få så mye stoff som mulig. Med en bred pensel påføres et generøst lag med lim på planken, før du legger over jeansstoffet/ buksebena, og glatter det ut. Som du ser i videoen er det sørget for at stoffet er plassert slik på planken at det er tilstrkkelig stoff på hver side til at det kan brettes over til baksiden og limes der.  Etter at planken er kledd med  jeansstoff, limes lommene på. Så er det bare å la det hele tørke før du tar veggpanelet i bruk. Det blir ganske kult, ikke sant?

Ikke kast restene! Siden det var jeansstoff til overs ble det også laget to kurver. Dette er kjempelett, og det går raskt. Du kan se hvordan de ble laget i videoen. Dette er en ganske kul måte å lage et oppbevaringssystem på, samtidig som du får gjenbrukt gamle jeans. Bra for kreativiteten og godt for miljøet.


Se flere gjenbruksideer til gjenbruk av gamle jeans!

Redesign dine gamle jeans – lag et skjørt!

Gjenbruk_jeans_skjørtLag superkule sommershorts

Se video som viser deg flere flotte forslag.

Superkule sommershorts

5 fine ting du kan lage av gamle jeans

… f.eks. et slikt praktisk hageforkle! Se video!

Hageforkle av gamle jeansDenne bamsen er sydd av to par jeans

Bamse av jeans

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Hobby

Annonse