Kollegene i Nordea – strikker for livet!

Christine Solberg
kommentarer
ABC strikkerne - Nordea Strikkegruppe
Deler av Nordea Operations strikkegruppe.

Det er viktig at vi sammen tar samfunnsansvar og løfter blikket. Hva er bedre enn å hjelpe andre, samtidig som vi gjør noe av det vi liker aller best? Vi oppfordrer derfor alle andre strikkeglade til å etablere strikkegrupper i bedriftene de jobber, og kanskje finne et felles mål slik vi har gjort, sier jentene i Nordea. 

Det siste året har kollegaer i Operations i Nordea møttes jevnlig etter arbeidstid for å strikke, skravle og sosialisere. Vi fant tidlig ut at vi ønsket å strikke «noe med mening» og ble enige om ulike tiltak vi ville støtte. Ull og omtanke, Oransjeskjerf-aksjonen og Amandaprosjektet har vi nå bidratt til. Dette er fine prosjekter og jobbe sammen om, og spesielt for de som har mye restegarn liggende. Det er en god følelse å vite at andre har glede og nytte av garnet som lå bortgjemt i en av de mange strikkeposene våre.

Vårt siste felles strikkeprosjekt var Amandaprosjektet hvor vi har strikket til prematurbarn. House of Yarn var så snille at de sponset oss med deilig Dale Baby Ull  i delikate farger. Her kan dere bl.a se luer, sokker og tepper som vi har produsert med dette garnet. Plaggene vil snart tilfalle nydelige, små barn på nyfødtintensiv avdeling på Rikshospitalet.

Strikkegruppa - Nordea
Strikk til Amandaprosjektet.

Vi har oppnådd et enda bedre miljø på jobben etter at vi etablerte strikkegruppa, hvor alle er velkommen. Vi inspirerer hverandre, deler erfaringer og ideer og holder hverandre oppdaterte på hva som rører seg ellers i strikkeverdenen. Mange av de yngre jentene på jobben  ønsker å lære seg og strikke, og vi tilbyr «kurs» og veiledning både i nærmiljøets garnbutikk og med selve prosjektet.

Noen av Nordeas pensjonister er også med i gruppa og det er utrolig hyggelig og holde kontakten med tidligere kollegaer på denne måten. Vårt neste prosjekt er noe som gir ekstra mening for oss, nemlig Veslas koffert. Anne-Gro har i hele livet tatt vare på sin lillesøster med Downs syndrom, som de kalte Vesla

Strikkegruppa - Nordea - Amandaprosjektet
Deilig Baby Ull fra Dale Garn er perfekt til prematurstrikk.
Ull og omtanke - strikkegruppa Nordea
Nok lapper til et teppe!

Lapper tilsvarende et teppe til Ull og Omtanke prosjektet. Her kan du finne din nærmeste avdeling av Ull & omtanke.

Strikkegruppa - Nordea
Perfekt prosjekt for alt restegarnet vi har liggende!

En stolt gjeng som med lapper klar for levering til Ull og Omtanke.

Nordea - strikkegruppa
De strikkende kollegene i Nordea.

Foran fra venstre: Anne Gro Stenstad, Marianne M. Berg og Turid Ekrann. Bak fra venstre: Christine Solberg, Janne V. Simensen, Sylvia Torjul og Bente Samuelsen.

Vi har oppnådd et enda bedre miljø på jobben etter at vi etablerte strikkegruppa
SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Strikking