Ideer til sykroken

Lillian Bigton
kommentarer
Ideer til sykroken
Lillian Bigton

Hei dere! Så hyggelig at mitt første innlegg med tutorial på hjemmesydd lue ble så godt mottatt! I dag har jeg lyst til å vise dere sykroken min. 

Fikk du den ikke med deg den første tutorialen på lue? Her finner du den!

Jeg har brukt mye tid på å tenke ut lure løsninger for å utnytte plassen maksimalt, så jeg håper dette innlegget kan være til inspirasjon for flere. Jeg har nok ikke et helt rom, men jeg er superfornøyd med sykroken min som er en del av soverommet vårt. Heldigvis for meg, så har ikke samboeren min noe imot at jeg tar opp store deler av rommet med hobbyen min.

Noe av det jeg liker aller best med sykroken min, er at det er plass til at alle maskinene kan stå fremme samtidig. På den måten kan jeg bare flytte litt på stolen, og så er jeg klar til å sy. Jeg bruker jo gjerne alle maskinene på et og samme prosjekt.

 

Vil du se sykroken som video? Klikk på videoen under:

 

 

Ideer til sykroken
Lillian Bigton

Bøkene har jeg plassert på en bildelist. Jeg kunne selvsagt satt dem i en av hyllene mine, men jeg synes at de er inspirerende i seg selv, når de står slik og at de fine forsidene også pynter opp.

Behovet for en skikkelig oppbevaring av trådene mine dukket fort opp. Denne hyllen snekret jeg sammen selv med litt hjelp fra min kjære. Det var ikke noe hokus pokus. Jeg målte hvor høye de ulike trådene var og laget en arbeidstegning utifra det. Den ble så sprayet hvit.

Ideer til sykroken
Lillian Bigton

Spikrene under hver hylle var ment til å henge underspoler i matchende farger på, men da de til stadighet datt ned, så ble det med tanken. Skulle jeg gjort det på nytt hadde jeg nok spikret dem på skrå og ikke hamret dem like langt inn. Men uansett så gjør ikke det noe for jeg er storfornøyd likevel. Du trenger altså ikke å bruke masse penger på en sytrådhylle. Den lager du enkelt selv. Og når den henger på veggen slik så tar den ikke opp unødig mye plass.

Ideer til sykroken
Lillian Bigton

Her er (noen av) stoffene mine. Det skal sies at jeg også har en kommode full og to kasser med restestoffer, men her er det da sannelig plass til mye mer. Flere som rekker opp hånda?

Ideer til sykroken
Lillian Bigton

Dette hyllesystemet er fra Ikea. Det er veldig praktisk og man fester hyllene på en knekt som festes på veggen. På den måten bestemmer man avstanden selv. Jeg ville for eksempel ha alle ferdigskårede ribbremsene mine øverst. Vil du se hvordan man kan skjære lange, lange remser med kantebånd? Klikk her for å se min video på Youtube.

På hylle nummer to har jeg brukt glass fra barnemat og lagt knapper i. De er sortert etter farge så det går fort å finne frem. Nederste hylle har jeg de store snellene mine med overlocktråd. De fleste er av typen Guterman Toldilock som er en av mine favoritter. Radioen må med så jeg har litt ekstra underholdning og kos til syingen.

Ideer til sykroken
Lillian Bigton

Det er veldig kjekt med disse glassene og så er det lett å se hva som er oppi dem når de er blanke.

Tips! Ikke sett på lokkene! Det kan fort sitte igjen litt lukt fra orginalinnholdet som trenger å lufte seg skikkelig.

Ideer til sykroken
Lillian Bigton

Denne kjekke lille verktøykassen er kjøpt på Biltema og er perfekt til å romme alle mulige knapper og annet tilbehør.

Ideer til sykroken
Lillian Bigton

Jeg bruker sløyfer på alt, og her finner jeg frem rett farge i en fei.

Ideer til sykroken
Lillian Bigton

Knapper og knappetenger fra Prym og Kam (Ebay). En knappepresse er på ønskelisten, men enn så lenge fungerer tengene flott.

Ideer til sykroken
Lillian Bigton

Her oppbevarer jeg merkelappene og etikettene mine. Merkelappene liker jeg å sy inn i sidesømmen på klære jeg syr. De øverste er fra 3exter.se. De i andre skuffen er større og passer fint til babynest, mens i nederste skuffen er etikettene jeg har brukt på det jeg har sydd for salg. Der har jeg festet pris og lignende. De er det min søster, Margrethe Bigton Strand som har laget. Er de ikke fine?

Ideer til sykroken
Lillian Bigton

Denne kommoden er full av stoff. På toppen har jeg dette store, lille strykebrettet som passer helt perfekt. Mye greiere enn å skulle ha plass til et stort stativ.

Lillian Bigton

Skjærebrett og skjærekniv fra Olfa må til. Det er en god investering med et stort skjærebrett så slipper man å flytte rundt på stoffene så mye når man skal skjære. Genseren er det siste prosjektet mitt og jeg har kun brukt restestoff. Det føles mye bedre å kjøpe nye stoffer når jeg får brukt opp litt av resten som jeg har liggende.

Ideer til sykroken
Lillian Bigton

Skjærematten er plassert oppå et skrivebord som da kan ha flere funksjoner.

Ideer til sykroken
Lillian Bigton

Over skrivebordet har jeg hengt noen hyller. Mønstrene mine er organisert i permer etter kategorier.

Ideer til sykroken
Lillian Bigton

Jeg må snart til med flere permer, men det er kjekt å ha et system. Jeg vil jo bruke tiden på å sy, ikke å lete etter mønstre.

Ideer til sykroken
Lillian Bigton
Ideer til sykroken
Lillian Bigton

Jeg samler de ulike størrelsene av et mønster i hver sin lille plastlomme og legger dem sammen i en stor plastlomme. Jeg merker utenpå hvilke størrelser der er, så går det fort å finne frem. Over ser du et eksempel.

Ideer til sykroken
Lillian Bigton

Her er symaskinene mine. Dette er coverstitch fra Brother. Den ferdig oppskjærte ribben er snurret rundt en tørkerullpapp og satt på en tørkerullholder som er festet til bordet. Det gjør kantingen til en lek og det er også praktisk med tanke på oppbevaring.

Ideer til sykroken
Lillian Bigton

Her er overlocken min: en Janome 644D

Ideer til sykroken
Lillian Bigton

Og til sist, på denne startet syeventyret for meg. Min kjære Janome DC4030.

Jeg håper dette kan være til inspirasjon. Hvis du fikk noen ideer til din egen krok så ville det gjøre meg glad. Og hvis du syns det var veldig ryddig her, vær sikker det er heller unntaket enn regelen. :)

Jeg svarer gjerne på spørsmål. Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger.

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Hobby, Hverdagsgløtt, Nyttig info, Søm

Annonse