Hvordan sy en lue

Lillian Bigton
kommentarer
Lillian Bigton_Nennelaget lue
Foto: Lillian Bigton

Hei! Jeg er sømblogger, og heter Lillian Bigton. Jeg er stolt over å få være med på laget på Tusen Ideer, og i mitt første innlegg her viser jeg hvordan du enkelt kan sy en fin lue.  

Mine syprosjekter er mange og varierte, og jeg står også bak bloggen Lillifix, og i dag har jeg lyst til å vise dere min nyeste tutorial som også finnes som video-tutorial nederst i innlegget. Den heter «Hvordan sy en lue».

Det er superenkelt, og alle kan få det til!

Enten man er helt ny innen søm, eller man har sydd litt fra før, så er luer noe som er veldig kjekt å kunne sy selv. For mange kan dette være supert som det aller første prosjektet på symaskin. Stoffet jeg har brukt er jersey. Jersey er det elastiske stoffet en gjerne finner i T-skjorter og lignende. En slik lue er super om våren eller tidlig på høsten, da en tykk lue vil bli altfor varm.

I min video viser jeg at jeg syr luer på en overlock-maskin. Dette er en symaskin som syr med flere tråder i gangen, i dette tilfellet 4 tråder, og skjærer bort overflødig stoff i en og samme prosess. Dette er en veldig kjekk maskin å ha om en skal sy mye i stretch-stoffer, men du kan like gjerne sy luer på en helt vanlig symaskin. Velg da elastisk rettsøm, om du har det, eller tett sikksakk. Ikke glem å bruke nåler som er beregnet på stretch-stoff.

Hvordan sy en lue
Foto: Lillian Bigton
Hvordan sy en lue
Foto: Lillian Bigton

Mønsteret jeg har brukt er fra Ninnelaget Design. Jeg har prøvd ut mange forskjellige luemønstre, men dette er helt klart min favoritt.

Her finner du mønsteret

Med dette mønsteret får en alle størrelsene, og kan velge mellom forskjellige modeller. I min video syr jeg sammen med bare to deler, fordi jeg synes dette er det enkleste. Her har jeg gjort en liten endring i forhold til mønsteret som sier en skal bruke 4 deler. Dette er en enkel endring, men en må gjøre noen små tilpasninger. Se detaljer om disse endringene under videoen min.

Under ser du noen bilder av hvordan jeg syr luen. Du finner også alle bildene, illustrasjoner og forklaringer i videoen.

Hvordan sy en lue
Foto: Lillian Bigton
Hvordan sy en lue
Lillian Bigton
Hvordan sy en lue
Foto: Lillian Bigton
Hvordan sy en lue
Foto: Lillian Bigton

Her kan du se videoen som viser hvordan du syr luen:

Lykke til med prosjektet og spør gjerne om du lurer på noe!

Jeg har også flere youtubevideoer der jeg viser frem ulike prosjekter, og fremgangsmåter innen søm.

Ta gjerne en titt på youtubekanalen min

Se også lillifix.blogspot.no  og Instagram: @lillifix1

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Søm