Start høsten med å strikke et teppe

Hege Barstad
kommentarer

Teppecollage

Enkel strikking!

Min favoritt blant strikketepper er de rillestrikkede, hvor man legger opp et ønsket antall masker til enten lengde eller bredde på teppet.

Da er det bare å sette i gang å strikke, om man benytter restegarn kan det være en fordel å feste ender etter hvert som man strikker. Dette er strikking som passer både for både nybegynnere og drevne strikkere. Denne måten å strikke tepper på er  også smart med tanke på at der ikke er noen montering – ingen lapper som skal syes eller hekles sammen. Bare ender som skal festes.

Strikketepper

nepalteppe

Teppe strikket i DROPS Nepal 

Dette teppet er strikket med 78 masker på pinner 4,5, først 4 omganger 2 rett / 2 vrang. Deretter er det strikket striper med riller og glattstrikk. Ikke noe mønster eller system i stripene og rillene. Teppet ble avsluttet med 4 omganger 2 rett / 2 vrang.  Det ferdige teppet måler 50×75 cm, det er benyttet ca 250 gram garn. Et passe stort babyteppe kan fint benyttes til vognteppe.

Teppe strikket i EMBLA Hifa 3 garnlilla rilleteppe

Lilla, grått og hvit rilleteppe. Strikket med ullgarn fra Hillesvåg ullvarefabrikk. 120 masker på pinner nr 4. Her har jeg benyttet rester av garn der mønsteret er blitt til etter størrelsen på garnnøstene. Det ferdige teppet måler ca 80×104 cm.  385 gram garn er benyttet til teppet.

lilla rilleteppe2

Restegarnsteppe

Og har man mye forskjellig garn i omtrent samme tykkelse så kan det fint benyttes i et resteteppe. Bare påss på at det har ca. samme strikkefasthet.

Resteteppe

Det beste av alt med slike små tepper av restegarn er at man kan ha prosjektet gående over en lengre periode. Ha strikkingen liggende på lur i sofaen og ta noen omganger når du slapper av med tv!

Og har man ikke har strikket på prosjektet på en stund, så er det ingen sak å fortsette. Ikke noe mønster man må sette seg inn i på nytt – eller at man gikk tom for en bestemt farge som ikke er å få tak i. Faktisk ganske spennende å strikke slike restetepper når man ikke vet resultatet før man er ferdig.

 

Eget design. :)

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Strikking