Holdt hodet varmt med en hønemor-lue

Magda Elin Johnsen
kommentarer
punkhone-fritidsgarn-happyknitting2_Hønemor-lue
Foto: Happyknitting
Innlegget inneholder sponsede lenker.

Påsken kommer tidlig i år, og skal vi ferdes ute kan det være godt med en varm lue, og hvorfor kan den ikke være litt humoristisk? En slik hønemor-lue rekker du å lage før påske, og er du litt sprek velger du å strikke den i gul og rosa.


OPPLYSNINGER HØNEMOR-LUE

©Copyright. Kopiering og publisering av materiale og tekster er ikke tillatt uten etter avtale med Happy Knitting AS. Design og tekst: Oddhild Johnsen. For opplysninger om garn og oppskrift. e-post: magda@happyknitting.no eller www.happyknitting.no
  • Garn: Sandnes Fritidsgarn. Nettbutikken har flere farger å by på.
  • Garnforbruk: 100 g gul 2206 til bunnfarge og 50 g cerice 4627 til kontrastfarge.
  • Pinneforslag: Liten rundpinne nr. 6, 5 pinner nr. 6 og heklekrok nr. 5.
  • Strikkefasthet: 15 masker = 10 cm
punkhone-fritidsgarn-happyknitting4_hønemor-lue
Foto: Happyknitting

OPPSKRIFT HØNEMOR-LUE

Legg opp 77 masker på liten rundpinne med bunnfargen. Strikk annenhver omgang rett og vrang til 5 riller. Skift til rettstrikk og strikk til arbeidet måler 10 cm.

Felling: Sett et merke etter hver 11. maske og *strikk 2 sammen etter hvert merke ut omgangen. Strikk 3 omganger rettstrikk, uten å felle* Gjenta 3 ganger. Obs! Etter fjerde omgang med felling, felles det annenhver omgang 4 ganger. Du har nå 21 masker på pinnen. Strikk en omgang uten å felle for deretter å strikke 2 og 2 masker sammen, etterfulgt av en omgang uten å felle og dra til slutt tråden igjennom de 11 siste maskene.

Hønekam: Bruk heklekrok og kontrastfargen og ta opp ca 35 masker fra rett over rillekanten foran til senteret på toppen av lua. Tråden som legges på undersiden av lua skal trekkes igjennom med heklekroken. Maskene føres over på rundpinnene nr 6. Strikk 2 omg rettstrikk frem og tilbake (riller). Fell en maske i begynnelsen av hver omgang, fell deretter av.

Heklet bord på hønekammen: Start med heklekroken i den ene enden. Begynn med 1 fastmaske * Hopp over en maske, 4 staver med 1 kast på kroken ned i neste og samme hull, hopp over en maske, 1 fastmaske* gjenta omgangen ut. Avslutt med 1 fastmaske.

Ørelapper: Plukk opp 17 m i bunnfargen fra retten over hvert øre, pass på at omgangstart nederst på lua, plasseres midt bak på lua. Strikk så rettstrikk (riller) fell 1 m i begynnelsen av hver omgang, ved å strikke 2 masker vridd sammen. Når det er 4 masker igjen så strikk disse rundt på 3 pinner – 15 cm. Så strikkes det frem og tilbake samtidig som det økes ut 1 maske mellom hver maske til 7 masker. Skift til kontrastfargen og øk ut 1 maske mellom hver maske til 13 masker, strikk så 1 omg rettstrikk og fell av. Avslutt med en heklebord som på hønekammen.

Finish: Fest alle tråder og tov lua.

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Strikking

Annonse