Heklede spiralskrubber – flotte som gaver!

Mary-Ann Astrup
kommentarer
Spiralskrubber
Foto: TalicakeCrochet

Spiralskrubber

Disse heklede spiralskrubbene er enkle og raske og lage, fine å se på og ikke minst utrolig deilige til innsåping av kroppen.

De kan lages i mange farger om du vil, så de er perfekte, småprosjekter for å få brukt opp restegarnet. Hvorfor ikke lage opp noen og gi bort som gaver ved ulike anledninger? Vi fant disse delikate klutene og skrubbene hosTalicakeCrochet. Slike kan du også lage! Gratis oppskrift kan lastes ned lenger nede på siden.

Dette er også en kjempefin gave-idé!

Tips! Vil du gjøre litt ekstra ut av det kan du kanskje lage en liten «spa-pakke» til en god venninne med en god såpe, bodylotion og en slik skrubb?

Oppskriften til skrubbene finner du på engelsk HER, og trenger du en engelsk – norsk hekleordliste finner du den  HER!

Denne video-tutorialen viser deg fremgangsmåten for hekling av skrubbene, trinn for trinn:

Spiralskrubber og vaskekluterNoen deilige strikkede kluter og en spiraskrubb til kroppen. Ganske lekkert til badet, og det kan helt sikkert brukes på kjøkkenet og. Vi fant disse på Etsy.com hos TalicakeCrochet

Heklede spiralskrubber
Foto: crochetbeautyshoppe

Du finner gratis oppskrift til skrubben på bildet over hos crochetbeutyshoppe.

Se også disse!

 

Har du dilla på klutestrikk eller på jakt etter et fint pleddmønster er dette en teknikk som er helt super. Det beste er at arbeidet blir like fint, og med sammen mønster på begge sider. Kjekt med ting som ikke har noen vrangside, ikke sant?

Med relieffmasker som vist i videoen over kan du skape fine strukturer i heklearbeidet. Basket weave stiches eller kurvhekling som vi vil kalle det på norsk, er flott til kluter, babypledd, slumrepledd, sengetepper pynteputer og lignende. Vi har til og med sett denne relieffteknikken brukt i gensere og jakker. Og det er sikker flere bruksområder. Legg gjerne igjen kommentarer og bilder under dette innlegget hvis du selv har laget noe fint i kurvhekling.

Slik hekler du:

Mønsteret lages ved at du hekler stavmasker forfra og bakfra, rundt staver fra forrige rad. Vil du f.eks. starte med å lage en vaskeklut kan du begynne med å hekle 26 luftmasker, snu og hekle 1 stav i 4. luftmaske fra nålen. Fortsett med 1 stav i hver luftmaske = 24 staver (delbart med 4). 2. rad: 1 luftmaske, hekl *4 staver forfra rundt neste 4 staver, 4 staver bakfra rundt neste 4 staver*, gjenta *-*.3. rad:  som 2.omgang. 4. rad: 1 luftmaske, hekle *4 staver bakfra rundt neste 4 staver, 4 staver forfra rundt neste 4 staver*, gjenta *-*. 5. rad: som 4. rad. Gjenta 2 – 5. rad for korgmønster.


Her finner du flere gratis oppskrifter på fine strikkede kluter:

Kluter i knallfarger

20150527_131840Strikk dine egne bomullskluter

IMG_59091-640x853

Fine magebånd og etiketter

Handmade-with-love-printable-label-on-EverythingEtsy_com_-650x866-640x852

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Hekling

Annonse