Hekle et kult blyantskjørt – til hverdag og fest

Mary-Ann Astrup
kommentarer

DG-325_blyantskjørt

Innlegget innholder sponsede lenker.

Blyantskjørt – til hverdag, jobb og fest

Du forbinder det kanskje mest med jobbmøter, og den perfekte sekretæren, men blyantskjørt kan brukes til veldig mange andre anledninger enn på jobben. Et slikt blyantskjørt kan du til og med hekle selv!

Et slikt skjørt kan styles på mange ulike vis, elegant, profesjonelt eller sporty, og du kan bruke nær sagt alle typer sko til, flate og høyhælte, pumps, sandaler, espadrillos, ankelstrøvletter og knehøye. Ja, til og med sneakers, hvis du vil ha en mer sporty look.

Blyantskjørtet kalles så, fordi det i sin opprinnelige utgave, designet av Paul Poiret, rundt ca. 1910 var utformet langt og rett som en blyant. Problemet med dette var bare at man knapt kunne gå i det, ettersom det satt som et hylster rundt kroppen, uten plass til å bevege bena. i 1915 kom det forbedrede modeller som var litt løsere i fasongen, og mer tilpasset en kvinnes figur. Denne fasongen er fortsatt populær, og et sort blyantskjørt blir vel i dag nærmest for å være et basisplagg i enhver kvinnes garderobe.

Jovisst kan du kjøpe deg et ferdigsydd blyantskjørt på butikken, men det er mye artigere å hekle et selv, spesielt i dette lekre mønsteret.

Dale_Blyantskjørt_325-garnpakke (3)

Bruk det  med silkebluse som her til fest, en T-skjorte eller genser når du vil være mer sporty og en formell skjorte på jobb. Vips, så har du mange antrekk med samme skjørt.

Dette heklede blyantkjørtet er fra Dale garns designbok nr. 325. Hekleoppskriften til dette skjørtet kommer i størrelsene  XS (S) M (L) XL (XXL). Det hekles  på heklenål nr. 3 i Dale garn Vipe Mørk beige 3041 9 (9) 10 (11) 12 (13) nøster. I tillegg til garn trenger du en delbar glidelås og 3 knapper.

Har du lyst til å hekle dette blyantskjørtet selv, nesten med det samme, kan du kjøpe en fiks ferdig garnpakke med både hekleoppskrift og garn hos Woolspire.

Blyantskjørt-dale-garn-garnpakke (2)

Tøffe detaljer! Her er det brukt en litt kraftig glidelås i sort, og sorte knapper som begge står i skarp kontrast til det mørk beige skjørtet. Ganske kult, ikke sant?

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Hekling

Annonse