Hekle en kul San Marino-veske

Redaksjonen
kommentarer
91406_sanmarino_bla_veske
Foto: Hooked

En tøff veske, heklet i tykt båndgarn. Perfekt til sommerbruk. 

OPPLYSNINGER OPPSKRIFT 91406 – SAN MARINO-VESKE

©COPYRIGHT. Kopiering og publisering av materiale og tekster er ikke tillatt uten etter avtale med Järbo Garn AB. Design og tekst: Hoooked E-POST patterns@jarbo.se. Oversettelse: Karen Marie Vinje. Opplysninger om garn og oppskrift e-post: info@jarbo.se eller jarbo.se
  • Garn: Hooked Zpagetti Se fargekart (92 % Høykvalitets Bomull, 8 % Øvrige Fibrer. Rull ca. 900 g = 120 m). Garnet kan kjøpes hos f.eks. Woolspire
  • Garnforbruk: Ca. 900 g (marineblå) Restegarn (Til montering av håndtak)
  • Heklenål Nr. 12
  • Annet: Veskebunn: Hoooked art nr: MA123blue Håndtak: Hoooked art nr: MA116blue

NB! Dessverre er det ikke alle forhandlere av garnet som tar inn ekstrautstyret. Da kan det være greit å vite at komplette kits kan kjøpes i nettbutikken til Hoooked. Der kan man også kjøpe bunn og håndtak.

FAKTA OM GARNET: Hoooked Zpagetti er et gjenvinningsprodukt som er basert på overskudd fra moteindustrien. Derfor varierer garnets egenskaper når det gjelder fargenyanser, tykkelse og elastisitet.

FORKORTELSER: fm=fastmaske, kjm=kjedemaske, lm=luftmaske, m=maske, ytterl=ytterligere.

FORKLARINGER: Luftmaske (lm): Lag en løkke på garnet, stikk nålen i løkken, 1 kast på nålen, trekk det gjennom løkken på nålen. Kjedemaske (kjm): Stikk nålen inn i 1. lm, 1 kast på nålen, trekk det gjennom m og m på nålen. Fastmaske (fm): Stikk nålen ned i en m på forrige rad/omg, 1 kast på nålen, trekk det gjennom m (= 2 m på nålen), 1 kast, trekk det gjennom de 2 m.

TIPS & RÅD: For å unngå spørsmål: Les oppskriften nøye før du begynner på arbeidet.

91406_sanmarino_botten

OPPSKRIFT SAN MARINO-VESKE

Trinn 1: Start det heklede arbeidet ved bunnen på vesken. Når du hekler denne vesken, begynner du lengst nede ved bunnplaten: Klipp av 1 meter Zpagettigarn og sy kastesting rundt bunnplaten. Sy gjennom alle hull! Sy løst så du kan og hekle i stingene etterpå. Når du har sydd rundt hele vesken, skal garnendene i begynnelsen og slutten knyttes sammen.

Her finner du en instruksjonsvideo der du kan se hvordan du utfører momentene over:

Hekle 1 fm gjennom hver løkke – da dannes første rad. Hekle deretter 1 fm i alle m i ytterligere 4 rader.

Trinn 2: Stjernemønster På neste rad begynner du å hekle stjernemønsteret som går over 2 rader. På 1. rad hekles basisen for stjernene, deretter snur du og avslutter stjernene på 1. rad.

Denne videoene viser deg hvordan du hekler stjernemønster

Når du har heklet de 2 radene med stjernemønsteret, fortsetter du å hekle ytterligere 4 rader fm, og så 2 rader med stjernemønster. Deretter hekles 2 rader fm, etterfulgt av en avslutningsrad med kjm. Avslutt den siste raden med 1 kjm. Klipp av garnet og trekk tråden gjennom siste m.

MONTERING

Trinn 3: Avslutning og montering Med restegarn syr du fast håndtakene på hver side av vesken. Du kan også feste en vakker blomst på vesken. For å hekle blomsten, trenger du ca. 5 meter Zpagetti-garn. Ring (midten på blomsten): Hekle en kjede av 5 lm, sett sm til en ring med 1 kjm i første lm. Ikke klipp av garnet! Hekle en blomst med 6 kronblad: Begynn med å hekle 1 lm, deretter 1 fm om ringen. Kronblad: 6 lm, 1 fm om ringen for å feste kronbladet. Gjenta dette til du har heklet totalt 5 kronblad. Hekle deretter et 6. kronblad ved å hekle 6 lm. Fest det siste kronbladet ved å hekle en kjm i den første fm. Fest løse tråder og sy fast blomsten på vesken.

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Hekling

Annonse