Hekle et søtt armbånd av restegarn

Helle Siggerud
kommentarer
020915_heklede armbånd_3 - restegarn
Foto: H. Siggerud

Har du mengder med restegarn, men ikke hjerte til å kvitte deg med noe av det? Små strikke- og hekleprosjekter som disse armbåndene kan være løsningen for å få redusert restlageret litt. Dette er en oppskrift på hvordan du enkelt kan hekle noen søte armbånd.

 

Jeg har brukt rester av Tumi og Finull og heklenål nr. 3 i dette eksempelet, men det er fritt opp til deg hvilke garntyper du foretrekker. Tykkelsen på garnet vil derimot kunne påvirke størrelsen på blomstene, samt at størrelsen på remmen også må justeres i forhold til det. Lengde på rem er ca. 18 cm. Juster bredden med antall masker du legger opp.

FORKORTELSER: Kjm=kjedemaske/r. Fm  =fastmaske/r. Lm=luftmaske/r. St=stav/er. Beg=begynn/begynnelsen. Rep=repeter, gjenta. Omg=omgang/er

020915_heklede armbånd_2 - restegarn
Foto: H. Siggerud

Slik går du frem:

Rem: Legg opp 44 lm. Snu arbeidet/neste omg, lag en lm og hekle 1 fm i første maske og ut omg. Neste omg, beg med 2 lm, hekle st i fm ut omg. Rep 3 ganger eller avslutt ved ønsket bredde. Klipp av og fest trådene.

Blomstene: Hekle 5 lm, fest ringen ved å hekle en kjm i den første lm. Hekle 10 fm i ringen. avslutt med en kjm i den første fm. Hekle 4 st i den første m, 1 fm – rep 4 ganger med avslutt med en kjm. Klipp av og fest trådene.

020915_heklede armbånd_4 - restegarn
Foto: H. Siggerud

Om du fester med trykknapper kan det være en fordel å markere hvor remmen skal overlappe så du ikke setter blomster på den delen. Hvor mange blomster og hvor mye pynt du vil ha på den avgjør du selv. Du kan også bytte farge etter omgangen med fastmasker, dersom du ønsker en annen farge i kjernen på blomsten. Perler, paljetter, du bestemmer, her er alt lov.

020915_heklede armbånd_5 - restegarn
Foto: H. Siggerud

Festeanordning

Jeg har festet armbåndet med to trykknapper ved å legge båndet en cm overlapp. Om du ønsker kan du heller lage hemper og sy på knapper og gjerne la de være en del av dekorasjonen, eller bare sy fast noen hemper.

Foto: H. Siggerud - heklede armbånd - restegarn
Foto: H. Siggerud
Foto: H. Siggerud - heklede armbånd - restegarn
Foto: H. Siggerud

Ønsker du flere hekle- eller strikketips kan du gjerne kikke innom bloggen min: Helles syskrin

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Hekling

Annonse