Har du prøvd konthekling eller hakking i ruter? Se video!

Mary-Ann Astrup
kommentarer

Denne videoen viser deg hvordan du hekler et rutemønstret teppe med entrelac-teknikk.

Direkte oversatt til norsk vil man kunne kalle det konthekling, men hakking er nok et mer kjent begrep på norsk. Det som er smart med teknikken som vises i videoene under er at du kan lageflotte rutemønstre, uten å måtte hekle sammen rutene etterpå.

Entrelac er et kjent begrep innen strikking, og i norden så kaller vi det nok oftest kontstrikk. Sluttresultatet ligner strimler av stoff som er vevet sammen i et rutemønster, men det er overhodet ikke noen veving involvert i teknikken, til tross for at ordet «entrelac» kommer fra det franske uttrykket «interlace», som betyr å veve, tvinne eller flette noe sammen. Teknikken kan se vanskelig ut for nybegynnere, men når man først har knekt koden, så er det en veldig morsom teknikk. Du kan se en instruksjonsvideo for kontstrikk HER.

entrelac konthekling
Foto: mince.doonks.com

Men visste du at entrelac også er et begrep innen heklekunsten?

Hakking er en teknikk de fleste har hørt om, og kanskje til og med prøvd deg på før. Med instruksjonene som vises i videoene under kan du også «konthekle». Lær deg en super måte å lage et rutemønster, uten å måtte hekle sammen rutene etterpå. Og kan du hakking allerede, så går jo dette som en lek!


Se også disse norske gratisoppskriftene:

Hekle noe nytt til hus og hytte

Et lunende pledd og en god pute til å ha i ryggen eller under hodet er kjekt å ha både i hagemøblegruppa, hengekøya eller i godstolen innendørs. Her er settet heklet i friske sommerlige farger, mend et blir like fint i mer nøytrale toner eller dine egen favorittfarger.

sett-til-hytta-640x859Hekle noe fint til barnerommet

Fester du trådene etter hvert som du hekler, så er du ferdig med hele teppet når siste rute er heklet. Smart, ikke sant?

TeppeEt flott restegarnsteppe av heklede blomster

Hva er vel kjekkere enn å sitte å hekle ute på terrassen, på piknik, ved sjøen eller på hytta? Noe du bare kan slenge i fra deg om det skjer noe, og som du kan plukke opp igjen og fortsette med, uten å lure på hvor langt du har kommet. Da er et slikt restegarnsteppe som dette fra Arne og Carlos helt perfekt!

2-mars-1

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Hekling