Hafjell-pledd i bestemorruter

Christine Solberg
kommentarer
Foto: Christine Solberg
Foto: Christine Solberg

 

Gleden var stor i familien da vi nylig fikk tilslag på en ny leilighet på Hafjell. Jeg begynte straks å tenke på interiør og detaljer, og selvsagt hva jeg kunne hekle og strikke i den forbindelse. Man får jo aldri nok pledd og puter! For hva er vel bedre enn å tulle seg inn i et deilig ullpledd, med en kopp kakao, etter en dag i skibakken?

Omtrent samtidig med at vi fikk leiligheten, lanserte Drops det nye alpakka garnet Puna, og jeg gikk til innkjøp av de 8 ulike fargene uten å ha noen konkret plan. Inspirert av min svigerinne Janne, og et par bilder jeg fant på nett, bestemte jeg meg til slutt for å hekle et pledd av ensfargede bestemorruter. Alle rutene er kantet, og heklet sammen, med den samme kontrastfargen. Her får du oppskriften:

OPPLYSNINGER – HAFJELL PLEDD

Design: Christine Solberg
  • Ferdig mål: ca 130 cm høyde og ca 85 cm bredde.
  • Garn: 8 ulike farger alpakka garn. Jeg har brukt Puna fra Drops/Garnstudio. Det gikk med ca. 1150 gram totalt, hvorav 300 gram i kontrastfargen som er brukt til sammenhekling
  • Heklenål:  nr.4.
  • Nål: til å feste tråder.
Foto: Christine Solberg_Hafjell pledd
Foto: Christine Solberg. Deilig alpakkagarn i nydelige jordfarger!

OPPSKRIFT – HAFJELL-PLEDD

Legg opp 4 luftmasker (lm). Sett disse sammen til en ring med en kjedemaske (kjm) i første lm. 1.omg: Hekle 3 lm (tilsvarer 1 stav). Hekle 2 staver gjennom luftmaskeringen. Dette er nå det første feltet. La trådenden bli med i ringen slik at den blir festet. Hekle 2 lm, og et nytt felt med tre staver. Den første runden skal ha 4 slike felt. Når du har lagd fire felt á 3 staver med 2 lm mellom hver, fester du med en kjm i det første feltet. 2.omg: Hekle 3 lm og 2 staver i den første luftmaskeringen, deretter 2 lm, og et felt med tre staver til i samme hjørne. Fortsett slik rundt og fest med en kjm i det første feltet. 3.omg: Hekle 3 lm og 2 staver (dette er i luftmaskeringen på siden av lappen), før du hekler 2 lm og kommer til hjørnet. I hjørnet hekler du 3 staver, 2 lm og 3 staver. Fortsett så med 2 lm før du hekler 3 staver i luftmaskeringen på den andre siden av lappen. Gjenta til du kommer helt rundt. 4. – 6.omg: Repeter 3.omgang 7.omgang Bytt til kontrastfargen og følg beskrivelse for 3.omg.

NB! Hjørnene skal alltid ha 2 felt med staver, mens sidekantene skal kun ha 1 felt.

 

Foto: Christine Solberg_ Hafjell pledd
Foto: Christine Solberg

MONTERING AV HAFJELL-PLEDD

Fordel rutene slik du ønsker. Hekle sammen lappene, med kontrastfargen, fra vrangen. Jeg heklet sammen i bredden først, ved å benytte 3 fastmasker i hver luftmaskebue. Når alle radene er heklet sammen i bredden gjør du det samme på langs, før du fester alle tråder!

Foto: Christine Solberg_Hafjell pledd
Enkelt å montere; hekles sammen fra vrangen. Foto: Christine Solberg

Kan du ikke hekle, og har lyst til å lære? Klikk HER for videoer og Heges hekleskole 


Følg meg gjerne på Instagram for å få flere kreative tips og et innblikk i min hverdag: @christine_solberg

Instagram feed
Instagram feed
SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Hekling