Gøyal ullbukse til barnehagebarn

Gro Vibeke Najem
kommentarer
21 sept 1 - Ullbukse
Foto: Vibbedille
29 aug 18 - ullbukse
Foto: ©Marianne J. Bjerkman

Ullbukser er et must til små barn, da spesielt barnehagebarn. Godt til å ha under dress og regntøy, men det er også herlig å ha ei skikkelig gøyal lekebukse som man kan fyke rundt i inne.

Denne buksa er skikkelig herlig! Den har god kant i livet og dype, gode lommer som kan skjule noen skatter Og så er den litt god og sidrompa, noe som som gjør at buksa får et litt laidback utseende. … og ikke minst har den lange gode vrangborder, slik at buksa ikke ligger i en krøll nedi støvlene. Den sitter på alle måter veldig godt, og er behagelig å ha på seg.

 

21 sept 2 . ullbukse
Foto: Vibbedille

I linningen er det strikket I-Cord, noe jeg anbefeler deg å ta deg tid til, og ikke bare hekle en snor. Jo du kan sette i strikk hvis du vil, men det er likevel bedre med en snor som kan justeres, uten for mye styr. Buksa har jeg strikket i Østlandsgarn på pinne 3 og 3,5 (Dette justerer du selv etter din egen strikkefasthet). Hele buksa veier 294 gram, d.v.s. at du trenger 6 nøster. I-Corden er 1 meter lang, strikket på pinne nr. 3, i det samme garnet over 4 masker, og den veier 10 gram. Greit å vite om du har en liten garnrest. En virkelig kjekk bukse å strikke + den er morsom og ikke minst herlig å ha på seg.

21 sept 3 - ullbukse
Foto: Vibbedille

Du kan lære å strikke I-Cord her:

21 sept 4 - ullbukse
Foto: Vibbedille

Mottakeren av den buksa som jeg har strikket elsker Kaptein Sabeltann, gull og ikke minst diamanter! Da var det en helt klar selvfølge at jeg skulle sy fast noen «diamanter» nederst, oppi lommen. Han var helt fortrolla da han oppdaget dette! Tenk – sin egen hemmelige lommeskatt!

Oppskriften på buksa er designet av Marianne Bjerkman, og du kan du kjøpe den for en meget rimelig penge HER!

Her finner du flere fine oppskrifter til barnehagebarn fra Marianne Bjerkman

Kos deg med arbeidet!
Hilsen Gro Vibeke

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Strikking

Annonse