Gøy med gjenbruk! Lag en flott kurv av de gamle T-skjortene dine

Mary-Ann Astrup
kommentarer

Har du også et lite lass av gamle T-skjorter som knapt blir brukt lenger liggende bakerst i skapet? I så fall er du ikke alene om akkurat det. Hvorfor ikke lage en fin kurv av dem i stedet for å kaste dem?

Jeg har selv en tendens til å spare på gamle klær i det lengste. Noen andre som føler seg truffet? De kan jo være greie å ha når vi skal male f.eks. Men ærlig talt: hvor ofte maler vi egentlig huset?  Hvorfor ikke heller omskape de gamle skjortene til noe som både er fint og nyttig, uten at det koster oss en krone?

Kurv
Foto: Naztazia.com

Å gjenbruke tekstiler er blitt en sterk trend internasjonalt. Det er miljøvennlig, og vi sparer penger, samtidig som vi kan lage noe du har bruk for. Hva med en slik kurv eller tre? Den er forresten ganske fin å gi bort som gave også, hvis du kjenner en annen med hobby- og garndilla som kan trenge en slik kurv.

Oppskriften på denne kurven finnes på engelsk hos Naztazia.com. Oppskriften er ganske enkel, men syns du det er vanskelig med engelske heklutrykk kan du bruke denne: engelsk  – norsk hekleordliste

Når du først er ferdige med å strimle opp T-skjortene, så går det faktisk kjemperaskt å hekle denne kurven på 16 mm tykk heklenål.  Skulle du mot formodning være en av få som ikke har samlet på deg mange gamle T-skjorter, så finnes det også ferdig båndgarn å få kjøpt i hobby – og garnbutikker, f. eks. Hooked Zpagetti.

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Hekling

Annonse