Enkle puter og slumrepledd strikket i ruter

Mary-Ann Astrup
kommentarer
GG_Slumreteppe_og_Puter_1
Foto: Elisabeth Tønnessen

Så snart du har lært deg å strikke rett og vrang kan du klare å lage disse putene og et slumrepledd som strikkes som ruter, før de hekles sammen. For en øvet strikker går dette som en lek!


Pleddets ruter settes sammen annenhver rute vrang, annenhver rett. Dette gir på en enkel måte en tøff struktur til teppet, og de sammenheklede kantene som lages med fastmasker gir en flott effekt. Det samme oppnår man med putene hvor den ene er montert med vrangsiden ut, den andre på retten.

GG_Slumreteppe_og_Puter_1lOPPLYSNINGER – SLUMRETEPPE & PUTER GG16∙04

Design: Berit K. Skårland
  • Garn: Gjestal Interiørgarn (40% bomull, 20% lin, 40% akryl 100 gram = 55 meter. Garnet selges hos Sparkjøp).
  • Størrelser: Teppe 150 x 150 cm. Puter 48 x 48 cm
  • Garnforbruk – teppe: Beige nr. 165, 27 nøster.
  • Garnforbruk – pute: Hvit nr. 162 eller brun nr. 166, 6 nøster
  • Pinneforslag: Rundp nr. 8 til puter og nr. 9 til slumreteppe
  • Heklenål: 9 mm
  • Tilbehør: Innleggsputer

STRIKKEFASTHET: Slumreteppe 9 m glattstrikk på p nr. 9 = 10 cm. Puter 10 m glattstrikk på p nr. 8 = 10 cm. Sjekk strikkefastheten ved å strikke en prøvelapp. Tell antall m pr 10 cm, har du flere m enn oppgitt,skift til tykkere p. Har du færre m, skift til tynnere p.

FORKORTELSER: R = rett, vr = vrang, m = maske, p = pinne

OPPSKRIFT – SLUMRETEPPE

Hver rute måler 50 x 50 cm. Legg opp 45 m på p nr. 9 og strikk glattstrikk fram og tilbake med 1 kantm i hver side (som strikkes r på alle p). Strikk til arbeidet måler 50 cm. Fell av. Strikk i alt 9 ruter.

MONTERING: Hekle sammen rutene med fastmasker med vekselvis 1 rute fra rettsiden (glattstrikk) og 1 rute fra vrangsiden (omvendt glattstrikk). Pass på at rutene kommer vekselvis (se bilde).

OPPSKRIFT – PUTER

Legg opp 48 m på p nr. 8 og strikk glattstrikk fram og tilbake med 1 kantm i hver side (som strikkes r på alle p). Strikk til arbeidet måler 48 cm. Fell av. Strikk i alt 2 ruter.

MONTERING: Hekle sammen rutene med fastmasker med rettsiden eller vrangsiden ut, men la det stå igjen en åpning på ca. 20 cm til innlegg av innleggspute. Sy åpningen sammen fra retten, eller hekle fm.

Oppskriften er levert av House of Yarn som er et norsk merkevarehus og totalleverandør av kvalitetsgarn, design til håndstrikking og tilbehør til faghandelen og kjedebutikker. Se mer på: houseofyarn.no

Har du ikke lært å strikke ennå? Se Tusen ideers strikkevideoer!

Lær å legge opp masker:

Lær å strikke rette masker:

Lær å strikke vrange masker:

Lær å felle av:

Har du lyst til å lære å hekle? Her finner du alt du trenger!

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Strikking