Endelig ble det håndarbeidstreff hos Egmont!

Mary-Ann Astrup
kommentarer

Lørdag 31.10.  arrangerte bladet Familien og Tusen ideer et stort håndarbeidstreff i Egmont Publishings lokaler i Nydalen. Det ble stinn brakke med 200 påmeldte gjester, og mange utstillere som solgte garn, ferdig strikk, håndarbeidsbøker, smykker og mye mer. Konklusjonen fra både arrangør og deltakere var at  dette må gjentas! Og ja – det tror vi jammen at vi må!


Hvis ikke annet er nevnt: Foto Petter Berg

 

Oslo/Nydalen 20151031; Familien: Strikketreff i Nydalen Oslo/Nydalen 31202015; Familien: Strikketreff i NydalenHåndarbeid har alltid vært en viktig del av bladet Familien, og med Tusen ideer som et nytt digitalt håndarbeidnettsted i samme hus var det naturlig at de to redaksjonene stakk hodene sammen for å gjøre et håndarbeidstreff til en realitet.

Lørdag 31. oktober gikk treffet endelig av stabelen, i våre egne lokaler. Dette hadde vi gledet oss til lenge, og vi var selvsagt også litt spente på hvordan lokalene våre ville fungere til denne typen arrangement. Heldigvis fungerte det kjempefint, og tilbakemeldingene så langt tyder på at det ble en riktig trivelig dag for alle dem som deltok.

Mange kom sammen med noen de kjente, venninner, søstre og mødre. Andre kom helt alene, men alle sammen stiftet nye, hyggelige bekjentskaper i løpet av dagen. Som resultat av dette tipper vi at mange har fått opptil flere nye venner på Facebook de siste dagene? I hvert fall har vi fått det! :)

På programmet denne dagen sto blant annet et hyggelig foredrag med de kjente koftedesignerne, Vanja Blix Langsrud og Tone Loeng, begge godt kjent fra Koftegruppa på Facebook, og for å ha stått bak det store Koftetreffet i Trondheim. Vanja har også de senere årene vært en stor leverandør av kofteoppskrifter til Familien. T

rappeamfiet måtte fylles i to puljer da Vanja og Tone hold sitt kofteforedrag, for at alle skulle få se! De populære damene har minst like populære design og disse vekker stor beundring hos de strikkeglade deltakerne, og nå kommer de snart også med en ny bok! Den blir det nok rift om! :)


 i Nydalen

Ved ankomst fikk alle deltakerne en velfylt goodiebag med uglemotiv. Oppi fant de blant annet nydelige garnnøster fra Dale, Gjestal, Du Store Alpakka, Rauma, Järbo garn og Pickles. Dette hadde vi selvsagt en plan med! :)

En goodiebag med mening

Alt nøstene i den mykeste babyull. Dette for at de som ville kunne strikke mammakluter av, og levere videre til Amandaprosjektet som i tillegg til mamakluter bidrar med både varmende pledd, luer, votter og sokker til bittesmå prematurbarn. Mammaklutene er bare et av de mange prosjektene de til en hver tid har i gang, men siden det ikke tar særlig lang tid å strikke en klut på 10 x 10 cm var dette et perfekt prosjekt å gjennomføre i løpet av et håndaerbeidstreff, og noen strikket mange!

På slutten av dagen var det finale med trekning av flotte premier blant dem som hadde strikket- og levert inn mammakluter. Hovedpremien var et flott strikkecruise med Hurtigruten, sponset av Reisecompagniet.

Mammakluter - håndarbeidstreff - Amandaprosjektet
Foto: Tove Fevang

Under håndarbeidstreffet ble det innlevert 427 mammakluter, noen strikket og tatt med, andre strikket under selve treffet. Bra jobba, og tusen takk til alle som strikket!

Lurer du på hva en mammaklut er?

Da kan du lese mer om det i innlegget du finner lenke til under. Kanskje får du også lyst til å lage en eller flere kluter og donere dem til Amandaprosjektet? Du finner både oppskrift og alle opplysninger du trenger for sendign av kluter her:

Strikk mammakluter til prematurbarn

 


Catwalk

Noe skal også bare være et syn for øyet på en slik dag, og det ble først en catwalk med vakre kjoler, sydd av Tine Solheim. Hun viste også en del eksklusiv strikk.

Tine Solheim har i to sesonger vært å se som dommer i den norske varianten av «Det store symesterskapet». Hennes bakgrunn er også som haute couture designer, og selv om mange de senere årene kanskje mest har forbundet henne mest med strikkede plagg, så er det klesdesigner hun egentlig er, og sømmen som er hjertebarnet. Nå satser hun  igjen for fullt på kjolesøm, og hun holder også kurs og workshops innen dette temaet, på forespørsel og hvis tidsskjemaet til den travle damen tillater det. Kanskje får vi også glede av det neste gang det arrangeres håndarbeidstreff.

Håndarbeidstreff

Her er et par av de flotte, og feminine kjolemodellene som ble vist på catwalken. Slike kjoler kan de fleste kle med litt tilpasning.

Håndarbeidstreff

Dyriske print er inne! Legg også merke til den utenpåsydde glidelåsen som også er en «het potet» for tiden. Elegant!

Håndarbeidstreff

Lekker, lang og komfortabel jakke med glitrende kanting nederst og blonde-bodysuit inni. Denne føles kanskje litt for vågal for mange av oss, men den flotte jakken i patentstrikk kunne vel de fleste tenke seg?

Håndarbeidstreff
Foto: Camilla La Hart

De som ble inspirert av både flotte kjoler og strikk, fikk anledningen til å kjøpe signerte bøker av Tine Solheim. Hun merket klart at søminteressen er stigende blant folk.


En motivasjonsvisning

Til slutt kom en herlig inspirasjonssvisning med kul redesign i kombinasjon med tradisjonelle kofter og broderier, fra Makeløs redesign, ved Kristin Elise Halkjelsvik.

2 vanjakofter - Håndarbeidstreff
Foto: Hilde Lorentzen

Hvorfor ikke være litt mer leken? Designet til venstre heter Vanjakofta og er den første Vanja Blix Langsrud designet. Den til høyre blir nok ny favoritt. Den heter Stjernesmell og kommer på trykk i boken «Koftefest» som Vanja lager i sammen med Tone Loeng. I Makeløs redesigns hender har de fått et helt nytt uttrykk.

 

Makeløs er navnet på Kristin Elise Halkjelsviks redesign-konsept. Hun ønsker å vise hvordan man med svært enkle grep kan redsigne tøy og sette sammen nye antrekk med særpreg. Kombinasjonen av gammelt kvinnhåndarbeid som broderier, nupereller, hekling, og strikkede plagg sammen med bruktfunn gir kule antrekk som har blitt Makeløs sin signatur.

Kristin sier at hun ikke holder motevisninger, men motivasjonsvisninger, og miljøaspekt og kulturformidling er et vesentlig poeng. Makeløs er hennes penn, og budskapet serveres med både snert og humor.

Dyktige frisører fra Adam og Eva, Fredrikstad – i full sving med å flette hår til visningen

Håndarbeidstreff
Foto: Hilde Lorentzen

Kristin bor og jobber i Fredrikstad, og med seg på laget hadde hun de dyktige frisørene hos  Adam & Eva, Fredrikstad. De fikset både hår og make-up på visningen, og dette har frisørene også skrevet om på sin egen blogg. Der kan du ta en nærmere titt på alle de fine flettefrisyrene de laget på modellene denne dagen.


Håndarbeidstreff
Foto: Hilde Lorentzen

Nesten litt trolsk!

Dette herlige bildet ble tatt av fotograf Hilde Lorentzen, rett utenfor Egmonts hovedinngang. Sjekk de kule antrekkende da. Det til venster er ren redesign av Makeløs. Det er også de to bakerste mens modellen i midten har fått låne Tone Loengs nyperose-kofte og modellen til venstre er ikledd en nydelig jakke designet av Linda Marveng.

Et håndplukket utvalg av modeller som ble vist på catwalken denne dagen:

Collage_Cropped
Alle foto: Hilde Lorentzen
Antrekk skapes - håndarbeidstreff
Foto: Hilde Lorentzen

Antrekk skapes …

… Og under kan dere se dameantrekket fra bysten over på modellen. Den stilige brudekronen er fra Fili. Vi var så heldige at også en av våre mannlige kolleger stilte opp som modell i Setesdalsgenser med avklippede ermer, og en klokkestreng til belte. Sånn kan man også gjøre det!

Oslo/Nydalen 20151031; Familien: Strikketreff i Nydalen Oslo/Nydalen 31202015; Familien: Strikketreff i NydalenEt åkle kan det føles som helligbrøde å klippe i, men denne vesten ble vel riktig stilig?

Åkle
Foto: Hilde Lorentzen

Å klippe i et åkle kan føles som helligbrøde for mange, men denn vesten ble jo riktig tøff!

Veggteppe
Foto: Hilde Lorentzen

 En kjole av et veggteppe? Ja, det går an!

Full fres backstage
Foto: Hilde Lorentzen

Det krever sin kvinne å holde styr på alt og alle backstage, før visning. :)


Håndarbeidstreff

200 kreative håndarbeidsspesialister på en gang er ny toppnotering i og rundt trappa hos Egmont.

 Håndarbeidstreff

Egmonts kantine ble for anledningen omgjort til strikkekafé med egen lounge-sone.

Foto: Camilla La Hart
Foto: Camilla La Hart

Og her fikk vi også fanget inn et bilde av Familiens redaktør, Ingvild Hagen, Fagansvarlig, Åse Egeland og koftedesigner Vanja Blix Langsrud.  

Oslo/Nydalen 20151031; Familien: Strikketreff i Nydalen Oslo/Nydalen 31202015; Familien: Strikketreff i Nydalen

Når lyset bare dempes bittelitt kan man fremdeles strikke og se på film.

Håndarbeidstreff
Foto: Camilla La Hart

Og på markedet var det full rulle med både garnsalg og boksalg.

Foto: Camilla La Hart

Familiens alltid blide og hjelpsomme redaksjonssekretær, Kari Bachke, sørget for at alle ble vel innregistrert, og at alle som ville benyttes seg av et godt abo-tilbud fikk sjansen, med fine krus som premie.

Selvsagt hadde vi også vår egen selfie-vegg!

Mange benyttet anledningen til å få være på forsiden av Familien, lørdag 31. oktober, og det passet også deler av arrangementskomiteen anledningen til anledningen til. Riktignok ble bildet tatt av vår husfotograf, Petter Berg og kvalifiserer sånn sett ikke til en selfie, men pytt, pytt, her er vi!

Håndarbeidstreff

Fra venstre Camilla La Hart,digital redaksjonssjef i Familien, redaksjonssjef Rebekka Østby og markedssansvarlig, Lise Bullen. Bakerst Mary-Ann Astrup, koordinator og redaktør for Tusen ideer. På bildet under, Familiens ad, Maria Smith Nygård, som har designet selfieplakaten til denne anledningen. Hun måtte selvsagt få sin egen «selfie», også tatt av vår husfotograf, Petter Berg. :)

Takk til alle som deltok! Vi håper å se dere igjen ved neste anledning!

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Strikking, Søm