Designerportrett – Thea Rytter

Mary-Ann Astrup
kommentarer

Collage Thea_Page_2

Innlegget inneholder sponsede lenker.

Nylig var vi i København og møtte et knippe frittstående strikkedesignere som vi vil presentere her på Tusen ideer fremover. Først ut i denne serien er Thea Rytter, den dyktige, danske strikkedesigneren som står bak profilen Vaskavulla.

thit-cardigan-thea-rytter-vaskavulla
Thit cardigan

Under mottoet «hopp over, der hvor gjerdet er lavest», lager hun de lekreste strikkedesign til både store og små. Vi trenger ergo ikke å være genier for å klare strikke hennes design med godt resultat.Thea Rytter er en av Woolspires mange dyktige, uavhengige designere, og en tilhenger av prinsippet «keep it simple».

På Instagram finner du henne under profilen Theavaskavulla. Men hva er så historien bak dette merksnodige navnet? Jo, det var rett og slett Theas egen lillesøsters babyspråk, og hennes forsøk på å si tørkerull! Det var jammen godt vi fikk dette avklart! :)

Favorittjakken er oversized

Vi falt pladask for Theas fantastiske cardigan, Thit. Den kule, oversizede cardiganen er oppkalt etter Theas lillesøster, som også er den vakre modellen på bildet til høyre. De fleste har vel fått med seg at oversizede jakker er superhot, men du trenger altså ikke å være en moteløve for å forelske deg i denne jakken. Det enkle og rene snitter gjør at den kan brukes av alle og til alt. Fordi den både er luftig og lun, så passer den også til alle årstider – fra solrike vårdager og sene sommerkvelder til forblåste og kalde vintre. Tenk deg bare så godt det blir å krype inn i en slik jakke når høsten kommer! Du kan ergo like godt begynne å strikke den nå, så har du den klar til du skal tilbake på jobb eller skole. Thit er strikket på pinne 5, i garnet Donegal, som er et fantastisk mykt og luftig merinogarn fra italienske Lanecardate. Garnet findes i tre flotte fargevarianter, offwhite, sort eller mørkeblått. Jakken strikkes i to deler, frem og tilbake, mens ermene strikkes rundt med noen fellinger. Oppskriften finnes i str. S-XXL, og du kan se flere bilder av dette designet og hvis du vil kjøpe oppskriften, så finner du den under Theas profil på Woolspire.

Travel småbarnsmamma

Utover å være en talentfull strikkedesigner er Thea også manusredaktør, mor til to gutter og en liten jente på 6 måneder. Hun har bodd på Nørrebro i København i 10 år, og hennes design er klart preget av det københavnske motebildet, og det enkle, stilrene designuttrykket som som de fleste danske designere er blitt så kjent for. Nå har hun nylig flyttet til Holbæk med mann og barn, og med hennes yrke er det selvsagt ikke til å unngå at hun også kler dem opp med flotte strikkeplagg i eget design. Ta bare en nærmere titt på vårt lille utvalg av noen av våre favoritter fra hennes portefølje:

Nord 1_Page_2_Thea Rytter
Nord barnegenser

Tøff genser til små og store kjekkaser

Denne barske genseren som har fått navnet «Nord», finnes i flere størrelser til både små og store gutter er da vel ganske stilig, eller hva? Den heter Nord, og den er strikket i Cortina Soft fra Gjestal. Oppskriften finnes fra 1 år  og opp til herre XXL.

Nord 1_Page_1_Thea_Rytter
Nord herregenser

Tunikagenser til pyntesyke småfrøkner

Et annet design i fra Thea er denne tunikagenseren som hun har kalt «Fro». Om denne modellen sier Thea: «Fro er et kompromiss mellom mors krav til å ha på seg ull på kalde dager, og den lille frøkenens ønske om en en liten smule fest og glamour over hverdagstøyet». Fro finnes i størrelser fra 2 – 12 år

tunika og genser_Page_1

Pen perlestrikk til gutta

Vi er mange som digger perlestrikk og denne genseren tiltenkt små gutter får vi utløp for fascinasjonen. Denne modellen som er strikket i garnet Pus, fra Du Store Alpakka, har fått barske slag og knapp på skulderen, men dropper du dette kan den vel saktens brukes til jenter også. Oppskriften finnes i størrelser fra 1- 8 år, og du kan kjøpe den HER

tunika og genser_Page_2
Stik-i-rend-dreng

Perfekte plagg til kulda kommer

Genseren «Pil» er strikket i Dale Cotinga, og er en god og varm, genser til barnehagen og skolen til høsten. Den passer like fint til jenter som til gutter. Og tenk så morsomt det kan være å leke seg med litt ulike farger på piler og vrangborder! Denne oppskriften finnes i 2 – 12 år, og du kan kjøpe den HER.

Pil genser_Kajas teppe _Thea_Rytter
Pil genser

Lillesøsters teppe

Det nydelige babyteppet, kalt Kajsas teppe er en fin ting å putte den nyfødte i. Men tepper kan noen ganger virke som litt uoverkommelige prosjekter. Man syns gjerne at det stadig vekk er langt igjen til mål mens man sitter med resten av strikkearbeidet i fanget. Kajsas teppe er her strikket opp i kvaliteten Hexa, fra Du Store Alpakka. Garnet er tykt, men luftig, og det kan derfor strikkes på tykke pinner, så blir du raskere ferdig. Selv om garnet er tykt, så blir det ikke tungt. I stedet for å være spunnet på klassisk vis, er garnet kabelspunnet. Ser man nærmere på det ligner det et lite tau. Velger du en annen type garn til ditt teppe, må du være oppmerksom på at et vanlig spunnet ullgarn med samme løpelengde både kan virke tykkere og være tyngre.

Kajas teppe _Thea_Rytter
Kajsas teppe

Fikk du lyst til å strikke noe av dette?

Oppskrifter til alle Theas design kan kjøpes for en rimelig penge hos Woolspire, og hele inntekten av oppskriftssalget går tilbake designeren.

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Strikking

Annonse