Designerportrett – Ingvill Freland

Mary-Ann Astrup
kommentarer

Lille yngling 2-design Ingvill Freland

Innlegget inneholder sponsede lenker.

Ingvill Freland er allerede blitt en godt kjent designer for mange ivrige strikkere i blant oss, og mange følger henne på Instagram aka @strikkekista. 

De som er jevnt er inne og titter på Instagram har sikkert sett mye av det flotte hun designer, og allerede latt seg friste etter å ha sett de flotte bildene under profilen @strikkekista.

Ingvill Freland
Ingvill Freland

Strikkekista er også navnet på firmaet hun driver. lngvill bor i Sørli i Lierne kommune, en vakker fjellkommune ved svenskegrensa i Midt-Norge. Hun forteller på sin egen nettside at ttrikking er hennes store lidenskap, og jeg har strikket siden hun som 5 – 6 åring lærte kunsten av sin mor og bestemor.

Ingvill designer plagg som i stil favner alt i fra røffe, tøffe hverdagsplagg til feminine festantrekk. Og hun designer for både barn, jenter, gutter, damer og herrer. Ja, litt interiørstrikk finner du også i fra denne dyktige, kreative damen.

Hun forteller selv: «Når jeg skaper strikkeklær, er det gjerne fargekombinasjoner eller sammensetning av ulike garnkvaliteter som inspirerer meg. Andre ganger kan det være teknikker som setter i gang skaperprosessen. Og så strikker jeg i vei etter bildet jeg har på netthinna. Jeg strikker og rekker opp, strikker og rekker opp… Noen ganger strander prosjektene underveis i prosessen, men mange blir ferdige og gjort tilgjengelig som pdf-mønstre. Jeg er mest kreativ når jeg kan boltre meg i en haug med garn og virkelig gå inn i min egen strikkeboble. Den vakre naturen og ikke minst seteren vår, hvor jeg finner ro og skaperglede, har stor betydning for meg. Pinner og garn er alltid med i sekken!

Jeg har kommet til den erkjennelse at jeg trenger kreativ utfoldelse på linje med fysisk aktivitet og god mat for at jeg skal trives! Derfor er det lov å si: Jeg har ikke tid, – jeg må strikke!
Ingvill Freland

Her er et par favorittoppskrifter på gensere fra Ingvill Freland. Du finner disse og enda flere i nettbutikken. For å komme direkte til oppskrifter og garn kan du klikke på linkene under bildene

Lille yndling

Lille yndling er navnet på denne nydelige genseren, og den er like fin til både gutter og jenter. Strikkeoppskriften finnes i størrelsene 1/2 (1) 2 (3) 4 (6) 8 (10) 12 (14) år, og genseren på bildet er strikket i Fin, fra Du Store Alpakka. Har du lyst til å strikke den?

Her kan du kjøpe oppskrift og garn som pakkeløsning til en gunstig pris.


Yndling

Yndlingen er voksenvarianten av Lille Yndling. Dette er en lett og ledig genser med komfortabel og kledelig fasong som går i bue nederst. Den er litt lenger bak enn fremme – en detalj mange damer liker. Sjekk den fine struksturstrikken på ermene og effektfulle, utsmykkede raglanfellingen. Genseren finnes i størrelsene XS, S, M, L, XL, og den er som Lille yndling strikket i Fin, fra Du Store Alpakka.

Her kan du kjøpe garnpakke med strikkeoppskrift


Se enda flere flotte strikkeoppskrifter fra Ingvill Freland

 

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Strikking