Denne bamsen kan du sy av gamle jeans

Hege Espeland Lygre
kommentarer
Bamsen - Bamse - dongeribukser - redesign
Foto og design av modell: Hege Espeland Lygre

Denne bamsen er laget av to par gamle jeans

For noen år siden var jeg lærer i valgfaget Design og Redesign på, og da lagde jeg en oppgave til elevene hvor de fikk utdelt hver sin dongeribukse som de så skulle gjøre om til noe nytt. De måtte bruke så mye av buksen som mulig, men de kunne også bruke annet stoff og materialer, og de kunne lage mer enn et produkt om det var ønskelig.

 

Etter at alle elevene hadde fått utdelt hver sin bukse var det to par jeans til overs. Jeg fant ut at jeg ville lage noe som inspirasjon, for å vise elevene at dongeribuksene kunne bli til noe annet enn den typiske vesken, miniskjørtet eller shortsen. Jeg hadde akkurat blitt tante, så jeg var i babymodus, og valget falt på en bamse. Jeg ville holde meg under halvparten av tidsrammen som elevene hadde fått på oppgaven, fordi det ellers ikke ville bli rettferdig, siden jeg har mye mer erfaring. Jeg endte opp med å bruke 1/3 av tiden som elevene hadde på seg. Dette prosjektet er ikke for nybegynnere, og var bare ment som inspirasjon, men et par av elevene mine var så flinke at de fint hadde klart det med litt hjelp.

Bamsen - Bamse - dongeribukser - redesign
Foto og design av modell: Hege Espeland Lygre.

Jeg brukte halvparten av hver av de to dongeribuksene som var til overs, siden de var i to forskjellige nyanser. Jeg lastet ned et mønster fra nettet, klippet ut delene og sydde alt sammen. Jeg brukte 3 gamle knapper til øyne og nese, og fyllet er noen gamle og stygge gardiner som jeg klippet i biter. Dette gjorde at bamsen ble veldig tung, så jeg endte opp med å fylle øverste halvdel med vanlig vatt.

Dette er bare én måte å skape nytt liv i noen gamle dongeribukser. Det finnes et hav av muligheter!

Her finner du mønster til bamsen


Hege Espeland LygreOppskriften er laget av Hege Espeland Lygre. Hun er utdannet illustratør og driver sitt eget firma, HELdesign. Hun utfører ulike typer illustrasjonsoppdrag ved siden av å jobbe som salgs- og designmedarbeider i et reklamefirma. Hun designer også hekleoppskrifter og holder ulike heklekurs. Se mer av det hun sysler med på Instagram: @artbyhege og @heldesign_com og på hjemmesiden hennes: heldesign
Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Søm

Annonse