Delikat og florlett sjal med frynser

Redaksjonen
kommentarer
-91619-0858_delikat_sjal
Foto: Lasse Åbom
 Innlegget inneholder sponsede lenker.

Et slikt delikat sjal er perfekt enten du bare vil gi antrekket ditt en fargeklatt, eller trenger noe lunt i halsen eller over skuldrene. Du blir garantert fornøyd med dette sjalet som er strikket med lange masker.

Sjalet er strikket i garnet Fino, fra Manos del Uruguay som er et kvinne-cooperativ som startet sin virksomhet allerede i 1968, med det som mål å skaffe arbeid, og forbedre situasjonen for kvinner på landsbygden i Uruguay.  Hver eneste hespe signeres av den kvinnen som har laget det – derfor vet man også som kjøper hvem som får sin andel av den summen du har betalt. Er det ikke flott?

©Copyright. Kopiering og publisering av materiale og tekster er ikke tillatt uten etter avtale med Järbo Garn AB. Foto: Lasse Åbom. Design og tekst: Linda Brodin. Oversettelse: Karen Marie Vinje. For opplysninger om garn og oppskrift, e-post: info@jarbo.se eller jarbo.se
  • Garn: Manos del Uruguay, Fino (70 % Ekstra fin merinoull, 30 % Silke. Hesper ca. 100 g = 490 m) Garnet kan kjøpes hos f.eks. Woolspire
  • Strikkefasthet: Ca. 13 m og 22 p mønsterstr på p nr. 6 = 10 x 10 cm
  • Lengde midt bak: Ca. 55 cm (ekskl. frynser)
  • Bredde: Ca. 220 cm
  • Garnbforbruk: Ca. 100 g (fg 14503, lilla / fg 14519, gult)
  • Rundpinne: Nr. 6, 80 cm

TIPS & RÅD:

  • Les oppskriften nøye før du begynner på arbeidet.
  • Merk den størrelsen du strikker med en farget penn, så blir det lettere å følge med i oppskriften.
  • Vi anbefaler at du strikker en prøvelapp som er ca. 12 x 12 cm for å se om du holder den angitte strikkefastheten. Stemmer ikke strikkefastheten, prøv med tykkere/tynnere pinner.

FORKORTELSER: Beg=begynn, fg=farge, iflg=ifølge, m=maske(r), p=pinne, r=rett, økn=økning

FORKLARINGER:  Økning (økn): Strikk 2 r m i samme m, først i fremre, så i bakre maskebue. På hver p økes det i første og siste m (= 2 m økt på p). Frynser: Klipp tråder til frynser før du beg å strikke. Du trenger 150 tråder á ca. 50–60 cm til 75 frynser.

TIPS! Nøster du hespen med et lite hull i midten, kan du strikke med tråden som ligger på utsiden av nøstet, og samtidig trekke ut tråder til frynsene fra midten etter hvert som du strikker, uten at du må klippe av garnet.

91619-0890__delikat_sjal
Foto: Lasse Åbom

OPPSKRIFT – TREKANTSJAL MED LANGE MASKER

Legg opp 7 m. Strikk 3 p r, øk samtidig i første og siste m på hver p. Forts deretter å strikke iflg. mønsteret.

Mønster: 1.p: Økn, 1 kast, *1 r, 1 kast*, gjenta *-* til det gjenstår 1 m, økn. 2.p: Økn, 1 r, *slipp ned kastet, 1 r*, gjenta *-* til det gjenstår 1 m, økn. 3 – 4. p: Økn, strikk r til det gjenstår 1 m, økn. Gjenta 1.–4. p så langt garnet rekker, eller til ønsket mål. Avslutt med 3. eller 4. p. Fell løst av og fest tråden.

Frynser: Brett to tråder dobbelt. Ved hjelp av en heklenål trekker du bretten på trådene gjennom sjalet der du vil ha frynsene. Trekk de hengende trådene gjennom løkken.


Se flere fine sjal HER

 

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Strikking

Annonse