Boktilbud! Votter – strikkemønstre fra hele Norge

Mary-Ann Astrup
kommentarer
Votter - strikkemønstre fra hele Norge
En bok fyllt av fantastisk vakre votter fra hele landet
Innlegget inneholder sponsede lenker.

Vakre votter med mønstre fra hele landet

Strikk deg gjennom alle Norges 19 fylker med denne fantastiske boken fra Nina Granlund Sæther. Her finner du oppskrifter på 43 votter som forfatteren har rekonstruert fra historiske kilder eller designet selv med inspirasjon fra norsk strikkehistorie.

De kjente og kjære selbuvottene er selvsagt med, men forfatteren har også løftet frem tradisjoner fra andre steder i landet med noen av de mange tekstilskattene som ikke er like godt kjent. Vottene er vakkert fotografert av Guri Pfeifer, og de fleste har diagrammer som gjør det enkelt å følge mønsteret. Her er det oppskrifter til både dame, herre og barn, og spennende fortellinger fra den rundt 400 år gamle strikkehistorien i Norge.  Det er formidabelt forskningsarbeid som står bak denne boken, og resultet er en skattekiste av en bok som enhver strikker burde unne seg å ha i bokhylla.

Votter – Strikkemønstre fra hele Norge (Innbundet)

Nina Granlund Sæther

KJØP BOKEN HER – til nettpris!

Nettpris kr 323
Veil. pris 369 – Du sparer 46
Sendes i løpet av 1-3 arbeidsdager.

 

Om forfatteren:

Nina Granlund Sæther er forfatter, journalist og redaktør i tidsskriftet Hus & Bolig. Hun er utdannet faglærer i forming og har skrevet flere populære bøker om håndarbeid og folkekunst, blant annet PutefestHjertet i folkekunsten og Raske Sting. Enkle broderier. Sistnevnte bok er for øvrig nettopp solgt til USA! Nina leverer i tillegg design til ukepressen og holder foredrag om strikking. Rett over nyttår kommer hun med boken Votter, med strikkemønstre fra hele Norge og små fortellinger som setter ulike vottefunn og -mønstre inn i en kulturhistorisk sammenheng. Hun har strikket seg gjennom alle Norges 19 fylker og fylt boken med 43 oppskrifter på votter som hun har rekonstruert fra historiske kilder eller designet med inspirasjon fra norsk strikkehistorie. De kjente og kjære selbuvottene er selvsagt med, men også mange tekstilskatter som er mindre kjente. Guri Pfeifer har levert alle de innbydende bildene i boken. Nina driver også bloggen hjertebank.no. I forbindelse med utgivelsen av Votter, har Anne Østgaard intervjuet henne om arbeidet med boken og om hennes formidlingsglede og betydelige  kompetanse på håndarbeidsfeltet.

Les intervju med forfatteren her!

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Bøker

Annonse