Bli med på påske-along! Strikk flotte sokker i mønsterstrikk

Mary-Ann Astrup
kommentarer
Påskesokken_del1_tulipan
Foto: Jaärbo garn
Innlegget innholder sponsede lenker.

Har du lyst til å bli med på Järbo garns spennende påske-along, og ende opp med et par flotte, vårlige sokker i mønsterstrikk? Les videre!

 

Järbo garn ønsker alle glade strikkere hjertelig velkommen til å bli med på deres påske-knit-along! Den blir i 5 deler med hemmelige mønster i flere farger, og alongen varer fra skjærtorsdagen til 2. påskedag. Så heng deg på og bli med!

Det er Maja og Linda som står for designet av påskesokken, og de lover oss et riktig vårlig og fint sokkepar. Disse blir du rett og slett glad av å ha på deg. Bare vent og se, etter hvert som arbeidet skrider frem! Se info i materiallisten først, før du går videre nedover i innlegget til oppskrift og diagram.

Påskesokken_materialliste

OPPLYSNINGER OM PÅSKESOKKEN

Dette blir en søt og fargeglad sokk i kortere modell. Her lærer du å strikke etter tå-opp-modellen, hælstrikk og en fin avslutningskant. Har du inte prøvd flerfagestrikk/ mønsterstrikk tidligere, så er dette en utmerket anledning til å få hjelp og veiledning. Les gjerne Majas fine tips ved flerfargestrikk med det samme.

pasksocka_farger-2_materiallliste

Tips! Her brukes det ganske mange farger for å få en skikkelig vårlig og fin påskesokk. Kjøper du hele nøster rekker det derfor til flere sokkepar. Du kan f.eks. bytte bunnfargen på neste par. Du kan selvsagt også bruke det restegarnet du måtte ha liggende dersom det tilsvarer noenlunde samme strikkefasthet og pinnestykkelse.

Materialliste

  • Garn: Miniraggi. Garnet kan kjøpes hos f.eks. Woolspire hvis du ikke har en forhandler av Järbo garn nær deg.
  • Pinne: 2,5 mm (strømpepinner eller rundpinne 80 cm for magic loop)
  • Tillbehør: Smalt dekorbånd eller skråbånd i matchende farge.
  • Stickfasthet: Ca. 33 m x 40 omg = 10 x 10 cm.
  • Garnforbruk: 1 nøste av hver farge: naturhvit (68201), lysblå (68207), jadegrønn (68205), rosa (68211), lilla (68208), gul (68204).
  • Størrelser: 34-36 (37-38) 39 (40-41) 42-4

OPPSKRIFT – PÅSKESOKKEN – DEL 1

Materiallisten til det du trenger for å strikke sokken finner du HER

Vi gjengir første del av alongen her på norsk, så kommer du raskt i gang:

Siden sokken skal strikkes fra tåen og opp, legger vi opp på en måte som gjør at starten blir helt usynlig! Opplegget kalles Judy’s magic cast-on, og hvordan det gjøres, kan du se i Järbos video for tå-opplegg

Der ser du også hvordan vi strikker med magic loop-teknikken, altså hvordan du strikker sokk på en lang rundpinne i stedet for strømpepinner. Opplegget kan også gjøres på to strømpepinner, men det blir litt vanskelig med så få masker.

Størrelser: 34-36 (37-38) 39 (40-41) 42-43

Øk 1 m: Strikk 1 r i fremre maskebue + 1 r i bakre maskebue på samme m.

TÅ: Legg opp 16 m (8 m på hver p) med Judy’s magic cast-on. Strikk rundt i glattstrikk (= r på alle p) og øk som forklart nedenfor:

1. omg: Øk i 1. m og deretter i annenhver m = 24 m. Strikk 2 omg uten økninger.

4. omg: Øk i 1. m og deretter i hver 3. m = 32 m. Strikk 2 omg uten økninger.

7. omg: Øk i hver 4. m = 40 m.

Fortsett å øke hver 3. omg på samme måten, med 1 m mer mellom økningene hver gang til du har totalt 48 (56) 56 (64) 64 m.

Kun størrelse 34-36 – neste omg: Øk i 1. m og deretter i hver 12. m = 52 m.

Kun størrelse 39 – neste omg: Øk i 1. m og deretter i hver 14. m = 60 m.

Nå skal du ha 52 (56) 60 (64) 64 m der halvparten er oversiden og halvparten er undersiden = 26 (28) 30 (32) 32 m på hver del. Nå begynner mønsterstrikkingen. Etter siste økningsomgangen fortsetter du å strikke ifølge diagram 1, omgang 1-17.

DIAGRAM 1 TIL PÅSKESOKKEN

Påskesokken_diagram1_n Klikk på lenkene under om du vil komme direkte til neste del av alongen:

Du kan også følge med på denne Facebooksiden og se bilder fra flere som strikker påskesokken, og få hjelp hvis du skulle stå litt fast underveis. NB! Du må være innlogget på Facebook for å komme til siden.

Påskesokken_ knit-along

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Strikking