Bambus – et godt alternativ for atopikere

Nina Isabell Danielsen
kommentarer
Rillestrikket jakke fra Sandnesgarn i Booboo fra Pickles
Rillestrikket jakke fra Sandnesgarn i Booboo fra Pickles

Ull er gull, men med en liten atopiker i hus må den gode ullen vike for noe annet. Det beste alternativet jeg har funnet er bambus. Det er ofte litt dyrere enn for eksempel bomullsgarn, men har desto flere fordeler.

Hjelmlue og hals fra "Strikk til mamma og mini" strikket i bambus/bomull fra hjertegarn
Hjelmlue og hals fra «Strikk til mamma og mini» strikket i Blend bamboo fra Hjertegarn

Spesielt på plagg som er tett mot huden er bambus godt egnet til baby og barneklær fordi den er antibakteriel, antistatisk og absorberer fukt bort fra kroppen.

"Tirildrakt"
«Tirildrakt» i Booboo fra Pickles

Garnet er mykt, glansfullt og tåler sterkere vask enn ull. Pleier å kjøre vanlig maskinvask 30 grader, som vasker bedre enn ullprogram, men de fleste garntypene viser til 40 og 60graders maskinvask! Veldig kjekt når det kommer til små barneplagg som blir utsatt for mye søl, både hjemme og i barnehagen.

Jakke fra Dalegarn strikket i Blend bamboo fra hjertegarn
Jakke fra Dale strikket i Blend bamboo fra Hjertegarn

Jeg har best erfaring med å strikke etter bomullsoppskrifter. Det eneste man bør huske på er at plagget siger litt mer enn det gjør i bomull, så man kan gjerne korte ned litt på lengden. Det er også mye glattere å strikke med en for eksempel ull så det er lett å miste masker. Det kan være greit å vite hvordan man fisker de opp igjen, se tips HER! Og har du ikke heklenål med deg når du mister masker, kan du se hvordan du plukker dem opp igjen med strikkepinnen HER.

Happy knitting!

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Nyttig info, Strikking