Alder ingen hindring! 104 år gamle Grace «garnbombet» hjembyen

Mary-Ann Astrup
kommentarer

grandmother-yarn-bomb-uk-souter-stormers-knitting-104-year-old-grace-brett-5

Alder ingen hindring!

104 år gamle Grace Brett er trolig den eldste gatekunstneren i verden. Sammen med den hemmelig gruppen Souter Stormers «garn-bombet» hun for en tid siden 46 landemerker i hjembyen Selkirk, i Skotland.

«Jeg synd det var en veldig god idé å pynte byen, og likte tanke på å ha min heklearbeider inkludert i dette,» forteller Brett til den skotske avisen, Press and Journal. «Jeg syns det var hyggelig å se mine arbeider sammen med alle de andres, og byen ble jo også helt nydelig, ikke sant?!»

grandmother-yarn-bomb-uk-souter-stormers-knitting-104-year-old-grace-brett-1

Bretts datter, Daphne (74), forteller at Brett som er født i 1910 i sitt yrkesaktive liv var telefonoperatør. Hun forteller videre»Mor har strikket og heklet gjennom hele sitt liv. Hun har strikket tøy til barn, barnebarn og oldebarn, og laget vakre sjal». Det holder henne tydeligvis i ånde!

grandmother-yarn-bomb-uk-souter-stormers-knitting-104-year-old-grace-brett-3

Gruppen Souter Stormers «garn-bombet» er en samling folk i blandet aldersgruppe som har blitt inspirert av Grace til å bruke sine kreative og kunstneriske ferdigheter til å forvandle Selkirks landskap, forteller Kay Ross, som er talskvinne for Souter Stormers. «Grace har bekreftet at alder er ingen hindring for å delta i en moderne kunstprosjekt.»

grandmother-yarn-bomb-uk-souter-stormers-knitting-104-year-old-grace-brett-7

Gruppen brukte nesten et år hvor de i alle hemmelighet planla dette prosjektet, med lekne pek og gatekunstinstallasjoner. Det rampete strikke – og heklefolket tok over bygatene og dekket gjerder, benker, og lyktestolper forseggjort strikke – og heklekunst. Man kunne se alt i fra strikkede hus, dyr og til små garnfamilier.

grandmother-yarn-bomb-uk-souter-stormers-knitting-104-year-old-grace-brett-4

grandmother-yarn-bomb-uk-souter-stormers-knitting-104-year-old-grace-brett-2

Men selv om denne kunsten er leken i sin form, så var prosjektet absolutt ingen spøk for deltakerne i dette hemmelige prosjektet.  Eieren av en garn- og tekstilbutikk i Selkirk kan nemlig fortelle at ordene «jeg kunne fortelle deg om det, men da må jeg drepe deg etterpå» har blitt sagt opptil flere ganger, i mens de kreative strikkerne og heklerne forberedte seg til denne massive «garnbombingsaksjonen. Blodig alvor m.a.o. 😀

(Kilder: yesartsfestival.co.uk | SWNS,  mentalfloss, pressandjournal)

Se videointervju med 104 år gamle Grace:

 

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Hekling, Strikking

Annonse