7 enkle oppskrifter! Organisk såpe – nesten til å spise opp!

Anastasia Khorunzhiy
kommentarer

organiske såper

7 enkle såpeoppskrifter – lag vakre, naturlige såper for kun kr 25 kroner per stk!

Tror du at organisk og naturlig betyr at det blir dyrt? Nei, ikke hvis du lager såpene selv. Disse er  forresten både lette og raske å lage, og derfor perfekt for deg som lager presanger selv. Det er bare én ting du må passe deg for, og det er at de dufter så godt at du kan bli fristet til å spise dem. 

 

Jeg brukte bare 1 – 2 timer på å lage alle disse såpene, og ta bilder av dem. Så hvis du trenger pene og nyttige, håndlagde gaver, som ikke er tidkrevende å lage, og heller ikke koster mye penger, har du noen ideer her.

Den eneste du trenger å kjøpe er organisk såpemasse som ikke koster mer enn et par hundre kroner. Resten kan du finne hjemme på kjøkkenet.

Dette kan du bruke for å lage såpe:

Kaffe, kakao, tørrmelk, havre, honning, sitron og appelsinskall, krydder og urter, kokosmasse, vaniljesukker og te. Alle ingrediensene må være tørre, ellers må bruke såpen med en gang, fordi holdbarheten ikke blir lengre enn ett par uker. Som former kan du bruke spesielle silikonformer for såpestøping, silikonformer for baking eller plastcontainere.

IMG_20151121_174347Oppskrifter:

Kutt opp såpemasse og smelt den i mikrobølgeovn, eller over vannbad. Ett såpestykke veier vanligvis ca. 100 gram, derfor er alle disse oppskriftene beregnet for 100 g såpemasse. Men selvfølgelig er det også greit å lage mindre eller større såpestykker.

2015-11-22 17.17.171. Såpe med urter

Ta 2 – 3 teskjeer av forskjellige urter, og tilsett i den smeltede såpemassen. Jeg brukte basilikum, oregano og persille. Bland alt godt sammen, og hell i formen. Som urt kan du bruke tørket mynte. Den dufter godt sammen med sitronskall (1 teskje av mynte og 0,5 teskjeer med sitronskall) eller ev. bare 2 teskjeer mynte.

såpe med kaffe og melk2. Cappucinosåpe med kaffe og tørrmelk

Kaffe fungerer som en sterk skrubb som også forbedrer blodsirkulasjon, og er god mot cellulitter. Og melken gir huden fuktighet og redusere irritasjon. Ta 2 teskjeer kaffe og 1 teskje melk, og hell oppi litt av såpemassen. Bland alt godt og tilsett resten av såpemassen. Det er lettere å blande hvis du ikke har oppi all såpemassen på én gang, og da klumper heller ikke melken seg. Hell i formen, og pynt med kaffebønner på toppen.

3. Såpe med te

Du kan også bruke te, og gjerne en med sterk duft, for eksempel earl grey med bergamot. Klipp en opp en tepose og bland teen med såpemassen.

såpe med kakao og kokos4. Såpe med kakao og kokos

Ta 1 teskje av kakaopulver og bland godt med smeltet såpemasse. Hell i formen og pynt med revet kokosmasse på toppen. Denne har en sterk og søt duft, så pass på så ingen spiser den!

såpe med honning og havre4. Honning og havresåpe

Honning er veldig god for både helsen og huden. Såpe med honning og havre kan brukes som ansiktskrubb, eller skrubb for sensitiv hud. Ta 1,5 teskjeer av honning og 1,5 teskjeer av malt havre, og bland med såpemassen.

5. Såpeskrubb med valmuefrø

Som god og naturlig skrubb kan også valmuefrø brukes. Tilsett 2 teskjeer per 100g av såpe.

såpe med krydder6. Såpe med krydder

Noen typer krydder som pepper eller karri kan irritere huden, så var forsiktig med dem. Men andre som kanel er veldig gode i såpe og kosmetikk. Jeg brukte kanel og nellik. Til sammen kan du ikke tilsette mer enn 1/3 av teskje per 100 g såpe. Hele krydder som anisstjerner er pene som pynt.

såpe med appelsinskall7. Såpe med juleduft

Kanel (1/4 dels teskje) sammen med mandarinskall (1/2 teskje) vil gi deg en perfekt julesåpe.Og du kan bruke revet appelsin-, mandarin-, sitron- eller limeskall uten andre ingredienser. Bare tørk det revne skallet i et par dager. Bruk 1 teskje per såpe.

Tips!

Vanligvis flyter mange av ingrediensene opp, slik at de blir liggende øverst i såpemassen. Da blir nesten alt liggende på bunnen av den ferdige såpen. Hvis du vil at det du tilsetter (appelsinskall, urter, kokosmasse eller valmuefrø) skal ligge jevnt fordelt i såpen bør du blande det inn på det tidspunktet såpemassen begynner å stivne, så flyter det ikke opp.

Ønsker deg en kreativ stund med såpestøping!

Mer om såpestøping på min blogg Trollsaape

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Hobby

Annonse