15 fine ting du kan strikke og ha klar til høsten

Redaksjonen
kommentarer

sjal-og-laptopveske-322-10-dale-garn-garnpakke

Innlegget inneholder sponsede lenker.

Når høsten kommer er det greit å ha strikket ferdig noe lunt til kjøligere dager. Her finner du både varmende småplagg, og større ting. Noe du kan lage til deg selv og noe til dem du er glad i.

Ja, kanskje får du til og med lyst på et deilig, varmt pledd du kan krype under i sofakroken? Dette pleddet finner du forrestern som gratisoppskrift på Tusenideer.no


1. Et deilig, loddent sjal og laptopveske

Sjalet på bildet øverst måler ca. 70 x 190 cm, og laptop veskens mål er 24 x 32 cm. Begge er strikket i Dale Pure Eco Wool og Dale Pure Eco Fur, og det er sistnevnte som gir den herlige, lodne effekten. Du kan kjøpe strikkeoppskrift og garn som pakkeløsning hos Woolspire. Det eneste du må skaffe i tillegg er stoff til å fôre laptopevesken med, og en glidelås.


Trenger du strikkepinner? Se det store utvalget her!


hals-og-lue-30703-dale-garn-garnpakke

2. Lekker lue og loop

Uunnværlige småplagg når temperaturene begynner å synke, og dette lekre settet i bjørnebærmønster vil du helt sikkert bli glad i. Lua blir ekstra flott med en fin fuskepelsdusk. Det strikkes i Dale garn Hegre, og du finner oppskrift og garn hos Woolspire. Syns du det ser vanskelig ut? Klarer du å strikke perlestrikk, så klarer du dette også. Det finnes forøvrig mange fine videoer på YouTube, som viser deg teknikken. Søk på f.eks. blackberrystich.

lang-jakke-med-hette-323-10-dale-garn-garnpakke

3. En drøm av en jakke!

Denne deilige, lange jakken har vi fått prøve selv, og vi kan skrive under på at det er en skikkelig drømmejakke. Siden den er såpass lang, så er det jo ikke gjort på 1-2-3, men begynner du på den rett etter som-meren, så kan du klare å være ferdig med den før kulda kommer. Den er strikket i Dale garn Erle på pinner nr. 8 og 6, så du kan faktisk se at arbeidet vokser fort frem mens du strikker. Og dette er en jakke du nærmest får lyst til å bo i! Strikkeoppskriften og garnet kan kjøpes som pakkeløsning hos Woolspire.

poncho-med-ermer-258-9-gjestal-garnpakke

5. En nydelig ponchogenser til vesla

Denne er strikket i garnet Amor, fra Gjestal, og vi tipper at de fleste jenter mellom 2 og 12 år vil føle seg fin i denne. Ja, det er nemlig disse størrelsene oppskriften finnes i. Garnet Amor er et mykt og luftig garn av 10% mohair, 10% ull, 32% nylon og 48% akryl. Det florlette garnet er perfekt når du skal strikke lune og myke overdeler eller vintertilbehør til små og store, f.eks. gensere, cardiganer eller tubeskjerf. Det er enkelt å strikke med og gir et vakker, fluffy resultat. Du finner både oppskrift og garn som pakkeløsning hos Woolspire.

 

luksushalser-jane-bjorgesaeter

6. Tre fine luksushalser

For prisen til en caffe latte får du oppskrift på tre superdeilige luksushalser, strikket i Pus fra Du Store Alpakka. Oppskriftene er laget av vår blogger, Jane Bjørgesæter som også driver bloggen Lucky rock designs. Oppskrift og garn kan kjøpes hos Woolspire, og hele inntekten for oppskriftssalget går tilbake til designeren. Har du også en «innestengt» designer i deg, og trenger et sted du kan selge oppskriftene dine, samtidig som det er du selv som sitter igjen med gevinsten? Da kan du lese dette innlegget. 

lucky-pixie-av-jane-bjorgesaeter

7. Ååå så søt!

Kjenner du noen som venter baby til høsten? Da kan sikkert en slik god og varm Pixielue gjøre lykke. Denne er også designet av Jane Bjørgesæter, og den er enkel, og det går kjemperaskt å strikke. Du finner både garn og oppskrift hos Woolspire.

drej-pulsvanter-karen-s-lauger

8. Varme og gode pulsvanter

Karen S. Lauger – aka Lykkefanten – er en spennende dansk strikkedesigner og blogger. Hennes design tar utgangspunkt i Karens kjærlighet til matematikk og nordiske kulturarv, og flere av strikkeoppskriftene hennes har navn fra norrøn mytologi. «Drej «er et veldig passende navn på disse lune og lekre pulsvantene, hvis dekorative og enkle flettemønster snor og dreier seg både den ene og den andre veien – avhengig av hvilken hånd du kikker på. Disse er det perfekte nybegynnerprosjektet for deg som ønsker å strikke flettemønster for aller første gang. Og så holder de hendene dine gode og varme på kalde dager. Strikkeoppskriften til pulsvantene på bildet finner du her, og hele inntekten av oppskriftssalget går tilbake til designeren. Garnalternativer for å strikke disse er: Felted Tweed fra Rowan, Merino fra Englegarn, Lamora fra Lanecardate eller Lanacashmere fra Lanecardate. Du finner en annen oppskrift på stilige pulsvanter fra Karen S. Lauger her.

lille-lilje-babyteppe-marianne-bjerkman

9. Et vakkert teppe til babyen

Å kunne gi bort et nydelig babyteppe til en ny liten verdensborger må være noe av det aller fineste, og babytepper er alltid populære gaver. Venter du en selv kan du sikkert også sette et slikt på ønskelisten. Dette nydelige strukturstrikkede babyteppet som kan se litt komplisert ut, men i virkeligheten er det ikke vanskelig i det hele tatt! Nyt hvordan arbeidet vokser med mønsterrapportene, og på en-to-tre kan du rapportene utenat. Teppet er designer av den norske strikkedesigneren Marianne J. Bjerkman. Hun lager vakkert, retro-barnetøy med fokus på funksjonalitet og komfort. Du kan kjøpe strikkeoppskrift og garn hos Woolspire, og hele inntekten av oppskriftssalget går tilbake til designeren. Strikker du teppet, må du gjerne tagge bilder med @knitsandpieces og #lilleliljebabyteppe

genser-323-01-dale-garn-garnpakke

10. En herlig genser

Stiller du med denne på jobben eller skole til høsten, så får du nok mange beundrende blikk og komplimenter. Genseren er strikket i Dale garns Erle på stor rundpinne nr. 6, Strømpepinne nr 4,5 og 6. Du finner strikkeoppskrift og garn som pakkeløsning hos Woolspire. Du kan også strikke et matchende skjerf.

froydis-kort-jakke-320-01-dale-garn-garnpakke

11. Vakker mønsterstrikket jakke

Frøydis er navnet på denne vakre kreasjonen i fra Dale garn. Denne kan man faktisk bruke til nesten alle anledninger, og den er like lekker til hverdagsjeans som til pyntede kjoler og skjørt. Den er strikket i Dale Alpakka som er et 3-tråds kamgarn i luksusklassen, og det gir utrolig myke og lune plagg som ikke klør. Fargene blir spesielt vakre i Alpakkafiber og garnet egner seg spesielt godt til lekre kofter, gensere, jakker og tilbehør som luer, halser og skjerf både til voksne og barn. Det er litt jobb å strikke denne, men så har man etterpå en vakker og svært anvendelig jakke man aldri blir lei av. Du finner både strikkeoppskrift og garn som pakkeløsning hos Woolspire.

flamingo-jakke-320-13-dale-garn-garnpakke

12. Flotte farger som frister

Ja, det syns vi! Dette er nydelige fargekombinasjoner som kler de fleste veldig godt. Flamingo er navnet på denne flotte jakken i fra Dale. Denne er også strikket i Dale Alpakka, og som jakken over er den svært anvendelig. Garn og strikkeoppskrift kan kjøpes som pakkeløsning hos Woolspire. Og vil du heller ha genser (se bildet under) enn jakke, så finnes det også garnpakke med strikkeoppskrift til denne.

flamingo-genser-320-12-dale-garn-garnpakke

Flott passform og fine farger er en uslåelig kombinasjon. :)

grill-genser-320-02-dale-garn_15 fine ting du kan strikke og ha klar til høsten

13. Moderne retro

Genseren «Grill» er en moderne versjon av en retro-oppskrift. Ganske kul, syns nå vi, spesielt om den brukes på litt utradisjonelt vis. Også denne er strikket i det nydelige garnet Dale Alpakka. Og vil du strikke den, så finner du garnpakke med strikkeoppskrift hos Woolspire.

snurrecardigan-pobelstrikk_15 fine ting du kan strikke og ha klar til høsten

14. Passer til både gutter og jenter

En deilig jakke, tynn og tykk på samme tid. Den er lett å strikke, og en året rundt jakke som passer like godt til gutt som jente. Garnmengde i denne strikkeoppskriften er oppgitt i meter slik at du lettere kan velge ditt favorittgarn.

levenwick-brooklyn-tweed-garnpakke_15 fine ting du kan strikke og ha klar til høsten

15. En nydelig jakke i nostalgisk stil

Levenwick er en raglanjakke som strikkes ovenfra og ned i omvendt glattstrikk. Det kjente mønsteret «Old Shale” fra Shetland pryder kragen, lommen og åpningen. Dette er ikke akkurat noe for nybegynnere, men er du litt dreven så er dette en morsom jakke å strikke, og ikke minst å bære når den er ferdig. Jakken er oppkalt etter Levenwick som er en liten grend i Shetland, hvor designeren Gudrun Johnston ble født.

NB! Finnes som garnpakke. Oppskriften er oversatt til dansk, og kan kun kjøpes hos Woolspire i denne versjonen. Den sendes som fysisk strikkeoppskrift, sammen med garnet.

Bli inspirert! Hos Woolspire finner du masse herlig strikkeinspirasjon fra Brooklyn Tweed. Sjekk også ut de fantastiske strikkeoppskriftene Juneberry og Chainlink

Vi håper du ble både inspirert og fristet! God sommer! :-)

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Strikking